Sosyal Medya

Güncel

'Zarrab davası delilleri Türkiye'den çalındı ABD'ye verildi'

Reza Zarrab ve Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada delillerin Türkiye'den çalınarak ABD'ye verildiği belirtildi.



Dava kapsamında Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming'in mahkemeye delil olarak olarak sunduğu 30 Ekim 2017 tarihli yeminli ifadesinde, dava kapsamında 'delil' olarak değerlendirilen birçok unsurun Türkiye'den çalınarak ABD'ye verildiği belirtildi.

İşte yeminli ifadenin ayrıntıları:

TÜRKİYE MERKEZLİ 3 BİN ADET TELEFON GÖRÜŞMESİ

Ä°fadenin;

- 19'uncu paragrafında Türkiye merkezli 3000 adet telefon görüşmesi ve mesajlarının

- 15'inci paragrafında söz edilen 18 Aralık 2013 tarihli 'Soruşturma kapsamında siyasi bağışıklık içeren şüpheli eylem' başlıklı raporun

- 17'nci paragrafı nda2012-2013 soruÅŸturmasını özetleyen ikinci bir raporun

- 29 ve 30'uncu paragrafında Türk vatandaÅŸlarını ilgilendiren ilave kayıt ve belgelerin

bilinmeyen kişiler tarafından hazırlandığı, Türkiye'den çalındığı ve Amerikalı yetkililere teslim edildiği belirtildi.

"BELGELER ÇALINTI"

Caty Fleming yeminli ifadesinde ÅŸu cümleleri kullandı:

"Amerikan Devleti delilleri hakkında varmış olduğumuz sonuçlara göre ABD Hükümetinin yapmış olduğu soruşturmanın delil kaynakları Türkiye'den çalınıp kimliği belli olmayan kişiler tarafından ABD Hükümetine teslim barizdir. Bu çalınan belge ve Türk vatandaşlarına ait kayıt ve konuşmalar Türk Hükümetinden habersiz bir şekilde ve hükümetle bağlantısı olmayan kişiler tarafından Amerikan Yetkililerine teslim edildiği iddia edilmektedir. Amerika'daki bu ceza davasının temelini oluşturan belge ve bilgilerin çalıntı olduğu açıktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.