Sosyal Medya

Güncel

Siirt'te sıcak çatışma! Valilik'ten açıklama geldi

Güvenlik güçlerine taciz ateşi açan teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 3 BTÖ mensubu etkisiz hale getirildi



Siirt merkez Ormanardı köyü kırsalında güvenlik güçlerine taciz ateÅŸi açan bir grup BTÖ mensubuna yönelik düzenlenen operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, silah ve mühimmat ele geçirildi.

YARALI TERÖRİSTİ KAÇIRMAYA ÇALIŞTILAR

Siirt ValiliÄŸinden yapılan açıklamada, "16 Kasım 2017 günü saat 17.00 sıralarında Siirt Merkez Ä°lçe Jandarma Komutanlığı EÄŸlence Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Ormanardı köyü kırsalında operasyonel faaliyet icra etmekte olan Siirt Ä°l Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Komando Timi ile Güvenlik Korucusu Timinin bulunduÄŸu bölgeye 4-5 kiÅŸi oldukları deÄŸerlendirilen BTÖ mensuplarınca taciz ateÅŸi açılmıştır. Taciz ateÅŸinin yapıldığı bölgedeki teröristlere operasyon timlerinin anında karşılık vermesi üzerine, 1 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubunun yaralanarak yere düştüğü, diÄŸer teröristlerin ise bu teröristi kollarından sürükleyerek bölgeden uzaklaÅŸmaya çalıştıkları tespit edilmiÅŸtir. Arazideki timler tarafından sıcak temas sürdürülerek teröristlerin bölgeden uzaklaÅŸmaları engellenmiÅŸtir. Siirt Ä°l Jandarma Komutanlığınca temasın baÅŸladığı bölgeye sevk edilen zırhlı araçlarla takviyeli komando ve güvenlik korucusu timleriyle, bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış istikametleri tamamen tutulmuÅŸtur. 17 Kasım 2017 günü havanın aydınlanmasıyla birlikte iz takip köpeÄŸi de kullanılarak bölgede icra edilen arama ve tarama faaliyeti neticesinde dere yatağı içerisinde biri kadın olmak üzere toplam 3 bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiÅŸtir.

Bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 3 adet el bombası, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Bölgede operasyon faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.