Sosyal Medya

Dünya

ABD medyası 'DEAŞ-PYD anlaşması' için sessiz!

ABD yönetiminin PKK/PYD ile DEAŞ arasındaki Rakka anlaşması için "saygıyla karşılıyoruz" açıklaması, ABD medyasında neredeyse hiç yer almadı



ABD yönetiminin, DEAÅž ile PKK/PYD arasında Rakka'da varılan anlaÅŸmayı “saygıyla karşıladığını” açıklaması, ABD medyasında yer bulamadı.

DEAÅž üyelerinin ve ailelerinin Rakka’dan çıkışıyla ilgili PKK/PYD ile DEAÅž arasında yapıldığı bildirilen anlaÅŸma, uluslararası kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Ancak 350 DEAÅž üyesi ile 4 binden fazla DEAÅž mensubunun ailelerinin Rakka’dan ayrılmasına izin veren anlaÅŸmanın ABD medyasında tartışma konusu olmaması dikkatleri çekti.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun söz konusu anlaşma için "saygı duyuyoruz" açıklamasına özellikle bölge ülkelerinden ciddi tepki gelirken Amerikan kamuoyunun sessizliği dikkatlerden kaçmadı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluÅŸlarından CNN, Washington Post, New York Times, NBC ve diÄŸer önemli kuruluÅŸlar ise açıklamaya kayda deÄŸer bir yer ayırmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.