Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli Eski General Zahir Sakid: PKK'da kimyasal silah var

Suriye’de 2012 yılına kadar Kimyasal Silahlar Daire Başkanlığını yürüten General Zahir Sakid, PKK’ya önemli oranda hardal gazı verildiğini iddia etti.



2012 yılı öncesi Suriye ordusunda Kimyasal Silahlar Daire BaÅŸkanlığı görevini yürüten Zahir Sakid, terör örgütünün 31 AÄŸustos 2015 günü Esad rejimiyle kimyasal silah anlaÅŸması yaptığını söyledi. Yeni Åžafak gazetesinin haberine göre Sakid, Esad rejiminin anlaÅŸma sonrası PKK’ya önemli oranda ‘hardal gazı’ verdiÄŸini kaydetti. İç savaÅŸ sonrası Esad ordusundan ayrılan General Sakid’e göre, ucuna hardal gazı kapsülü monte edilmiÅŸ 100 adet füze ÅŸu anda PKK/PYD’nin elinde. Sakid ÅŸÃ¶yle konuÅŸtu:

“Esad ve PKK arasında Åžam’da yapılan kimyasal anlaÅŸmasında ilk madde ‘bu baÅŸlıkların Türkiye’ye karşı kullanılması’ oldu. En son teslimat ise Deyrizor’da gerçekleÅŸti. Örgütün elinde bulunan kimyasal mühimmat konusunda ABD’nin de bilgisi var. PKK’ya hardal gazı veren rejimin amaçlarından biri, zaten kabarık durumdaki kimyasal suç dosyasına yeni ortaklar bulma isteÄŸidir. Çünkü BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in elinde Suriye ordusu tarafından kimyasal silah kullanıldığına dair 32 dosya bulunuyor.”

DEAÅž’A DA VERDÄ°LER

“Esad'ın kimyasal mühimmat verdiÄŸi örgüt sadece PKK deÄŸil. Rejim Hama ve Humus’ta DEAÅž’a da kimyasal hammadde verdi. Terör örgütü DEAÅž, bu kimyasallardan önemli bir kısmını Mare-Bab cephesinde kullandı. Oysa aynı DEAÅž, PKK ile onca sözde savaşına raÄŸmen bu cephelerde tek bir kimyasal saldırı gerçekleÅŸtirmedi. Aynı örgüt, Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında TSK ve ÖSO’ya defalarca kimyasal silahlı saldırı düzenledi. Zaten rejim de bunu istiyordu.”

 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.