Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ali Ekber Velayeti: Amerikalılar bir gün gidecek

İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in resmi başdanışmanı Ali Ekber Velayeti 'Bugün bölgede varlar ama bir gün buradan ellerini ayaklarını çekecekler' dedi.



Tahran'da Aydınlık'tan Yakup Aslan'ın sorularını yanıtlayan Ä°ran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in resmi baÅŸdanışmanı Ali Ekber Velayeti, gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Ä°ÅŸte Velayeti'nin açıklamaları:

"AMERÄ°KA'LILAR BÄ°R GÃœN GÄ°DECEK"

Rakka ÅŸehrinin Suriye toprağı olduÄŸu hususunda Türkiye, Suriye ve Irak'ın hemfikir olduÄŸunu vurgulayan Velayeti “ABD haddini aÅŸan gereksiz iÅŸler peÅŸinde. Bugün bölgede varlar ama bir gün buradan ellerini ayaklarını çekecekler. Suriye'nin, Irak'ın, Türkiye'nin, Ä°ran'ın yani hepimizin birliÄŸi ile bu topraktan defolup gidecekler" dedi.

"PYD'LÄ°LERÄ°N BULUNDUÄžU ABD ÃœSLERÄ° TEMÄ°ZLENECEK"

"Ä°ran'ın elde ettiÄŸi bilgilere göre Suriye'nin kuzeyinde 12 ABD üssü var. Er ya da geç buraları terk etmek zorundalar. EÄŸer gitmezlerse biz onları bölgemizden temizleyeceÄŸiz. Ä°lk aÅŸamada ABD ve desteklediÄŸi güçler Rakka'dan çıkartılacak. Onlar güçlü olduklarını düşündüler. Düşündüler ki Irak ve Suriye'de direniÅŸ cephesini kıracaklar. Suriye halkının direniÅŸi ve Suriye'nin dostları sayesinde bu plan bozuldu. Ellerine geçirdikleri toprakların büyük bir parçası kurtarıldı. Bu hamlelerimizin devamı gelecek ve çok yakın zamanda Rakka da kurtarılacak.”

"KÜRTLER ULUS DEVLETİN BİR PARÇASI"

“Suriye'nin Kürtleri de ayrılmak istemiyorlar. Bütün bölge ülkelerinde Irak, Türkiye, Suriye, Ä°ran'da çeÅŸitli etnik gruplar aynı ulus devletin vatandaşı olarak yaşıyorlar ve bu açıdan hiçbir sıkıntıları yok. Biz her yerde bölücülüğün karşısına dikiliyoruz özellikle kendi bölgemizde. Amerikalılar bölgemizde kesintisiz devam edecek bir savaşın peÅŸindeler. Bizim Kürt kardeÅŸlerimizle aynı kültür, aynı tarih, aynı dine sahip olduÄŸumuzu gözden kaçırıyorlar. Bölgemizde kimin ne yapacağını söylemek ABD'yi hiç ilgilendirmez. ABD BaÅŸkanı Trump'ta doÄŸru bir akıl yok. Biri ABD'lilerin akil adamlarına söylesin ki, onlar kendi ayakları ile bölgeyi terketmelidirler aksi halde onları zorla çıkaracağız, bu kesinlikle olacak ve buna emin olun. Amerikalılar gelecekte hem de çok yakın gelecekte bölgemizden dışarı atılacaklar, bu günün tarihini aklınızda tutun, çok yakın zamanda ABD buradan gidecek. Hem Suriye'den, hem Irak'tan çıkmak zorunda kalacaklar.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.