Sağlık
Ayakta su içmenin zararları nelerdir?
Peygamber Efendimiz ayakta su içmeyi yasakladı. İşte tıp dünyasının Hadis-i Şerifleri doğrulayan bilimsel açıklamaları...
Peygamber Efendimiz ayakta su içmeyi yasakladı.
AYAKTA SU İÇMENİN ZARARLARINI ANLATAN HADİS-İ ŞERİFLER
Ayakta su içmek hususunda söylenen hadisler ÅŸunlardır: “EÄŸer ayakta su içen kimse midesine verdiÄŸi zararı bilseydi içtiÄŸi suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).
“Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unutur da içerse kusmaya çalışsın” buyurmuÅŸtur (Müslim eÅŸribe Hadis 116).
Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivayet edildiÄŸine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Hiçbiriniz ayakta su içmesin. Unutarak içen de kussun!” (Müslim, EÅŸribe 116)
TIP DÜNYASININ HADİS-İ ŞERİFLERİ DOĞRULAYAN BİLİMSEL AÇIKLAMALARI
Ayakta su içmenin insanlara tıbben zarar verebileceÄŸini belirten uzmanlar, “Ä°nsanların mideleri pozisyonlarına göre farklılık gösterir. Yani ayakta ve oturur vaziyetteki midenin pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insanlar eÄŸer sıvı gıda içerse doÄŸrudan doÄŸruya onikiparmak bağırsağına geçer. Yani şöyle diyecek olursak insanların ayakta su içmeleri sonucunda suyu içerler ve hiçbir yere etkisi olmadan direk onikiparmak bağırsağına geçer. Su insanlar için önemlidir. Bu sıvıyı ayakta içtiklerinde vücuttaki su midede birikmez ve vücuda hiçbir faydası olmaz. EÄŸer insanlar sıvıyı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera dahil, birçok hastalıktan korunmuÅŸ olur. Ä°nsanlar rastgele yerde sıvıları alıp ayakta içerseler bazı hastalıklara ve tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.” ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmamış.