Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ile Putin'in görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi sona erdi. Görüşme 2 saatten fazla sürdü.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Rusya Devlet  BaÅŸkanı Vladimir Putin'in baÅŸ baÅŸa görüşmesi sona erdi.

Devlet BaÅŸkanlığı Rezidansı'nda basına kapalı gerçekleÅŸen görüşme, 2  saat 10 dakika sürdü.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÃœZENLENECEK

BaÅŸ baÅŸa görüşmeden sonra heyetler arası görüşmeye geçildi. ErdoÄŸan ve  Putin, heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Rusya'ya geldi.  CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı, Soçi Uluslararası Havalimanı'na geliÅŸinde,  Krasnodar Valisi Vinyamin Kondratyev, Soçi Belediye BaÅŸkanı Anatoli Pakhomov,  Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Novorossisk BaÅŸkonsolosu  Yunus Emre Ã–zigci ve diÄŸer yetkililer karşıladı. ErdoÄŸan, daha sonra  Devlet BaÅŸkanlığı Rezidansı'na geçti. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya Devlet BaÅŸkanı  Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme, saat 17.20'de baÅŸladı. Türk heyetinde Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, DışiÅŸleri  Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ve CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın hazır  bulunurken, Rus heyetinde de BaÅŸbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Kremlin Basın  Sözcüsü Dimitry Peskov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy UÅŸakov ile Rus  Devlet Nükleer Enerji Kurumu (ROSATAM) BaÅŸkanı Aleksey Lihaçev yer aldı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

BaÅŸ baÅŸa görüşme öncesi iki lider selamlama konuÅŸması yaptı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan sözlerine "Sayın BaÅŸkan çok kısa bir süre  içerisinde sizlerle tekrar bir araya gelmenin mutluluÄŸu içerisindeyim." diyerek  baÅŸladı.  Özellikle bu normalleÅŸme süreci içerisinde gerçekten yoÄŸun bir ÅŸekilde  bir araya geliÅŸlerinin, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ikili iliÅŸkileri  daha da güçlendirdiÄŸine iÅŸaret eden ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: "Gerek bölgede ikili iliÅŸkilerimiz bunun yanında bölge sorunlarına  yönelik dayanışmamız, geleceÄŸe yönelik güvenimizi de artırıyor. Aramızdaki  siyasi, askeri, ekonomik, ticari bütün bu iliÅŸkiler her geçen gün artarak devam  ediyor.  Ä°kili görüşmelerimiz sadece rutin olmanın ötesinde, aynı zamanda telefon diplomasimiz de aramızda ve üst düzey yöneticiler arasında da güçlü bir  ÅŸekilde devam ediyor. Ben bu davetinize de çok teÅŸekkür ediyorum. Ä°nanıyorum ki  verimli bir görüşme olacak. Buradan da Kuveyt ve Katar'a bu ÅŸekilde ayrılacağız."

'TÄ°CARET HACMÄ°MÄ°Z YÃœZDE 30 ARTTI'

 Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin de Türkiye ile Rusya'nın, Suriye krizi  dahil tüm alanlarda birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, "Yaptığımız görüşmeler,  bu konuların çözümüne iliÅŸkin olumlu bir etki yaratıyor." deÄŸerlendirmesinde  bulundu.  Geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminde yaÅŸanan düşüşe iÅŸaret  eden Putin, "Ancak bu yılın ilk 8 ayında ticaret hacmimiz yüzde 30'dan fazla  arttı. Türkiye ile Rusya arasındaki iliÅŸkilerin, artık tümüyle eski haline  döndüğünü söyleyebiliriz." dedi.

5. KEZ BÄ°R ARAYA GELDÄ°LER...

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a, ziyareti için teÅŸekkür eden Putin, "DediÄŸiniz  gibi Soçi, Türkiye'ye son derece yakın bir ÅŸehir." diyerek sözlerini tamamladı.  Basın mensuplarının görüntü almasının ardından baÅŸ baÅŸa görüşme,  basına kapalı ÅŸekilde devam ediyor.  ErdoÄŸan ve Putin, bu yıl 13 kez telefonda görüştü, bu ziyaretle  beraber beÅŸinci kez bir araya geldi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.