Sosyal Medya

Güncel

'Savaşlar bitmeden açlık bitmeyecek'

Dünya Gıda Programının İcra Direktörü David Beasley, "Savaşlar bitmeden sıfır açlık şakadan ibaret." dedi.



SavaÅŸlar bitmeden çocukların açlıktan ölmesinin durmayacağını belirten BM'nin Dünya Gıda Programının Ä°cra Direktörü David Beasley, 2 - 3 savaÅŸ bile bitse yüz milyonlarca doların tasarruf edileceÄŸini belirtti.

"SAVAŞLAR BİTMEDEN AÇLIĞIN BİTMESİ ŞAKADAN İBARET"

Beasley, Associated Press ajansıyla yaptığı söyleÅŸide, bugün 19 ülkenin "uzun süreli çatışma" içinde olduÄŸunu ve WFP fonlarının yüzde 80'nin çatışma bölgelerine ayrıldığını belirterek, 2016 yılında uç noktada açlıkla karşı karşıya kalan kiÅŸi sayısının 777 milyondan 815 milyona çıktığını bildirdi. Beasley, çok uzun yıllar dünya nüfusundaki artışa raÄŸmen açlık çeken kiÅŸi sayısının bu seviyede yükselmediÄŸine iÅŸaret etti.

David Beasley, açlıkla mücadele baÄŸlamında BM hedeflerine iliÅŸkin, "2030 yılına kadar sıfır açlık mı? SavaÅŸlara son vermeden bu bir ÅŸakadan ibarettir." ifadesini kullandı.

"Ä°NSANLIÄžIN YÃœZ KARASI"

Kısa süre önce Kongo, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Yemen, Suriye ve Somali'yi ziyaret ettiğini belirten Beasley, savaşlar nedeniyle çok sayıda masum çocuğun açlıktan ölmesini "insanlığın yüz karası" olarak nitelendirdi.

Güçlü ülkelere, savaÅŸların sona erdirilmesi için BM ile çalışmaları çaÄŸrısında bulunan Beasley, "Neden kafa kafaya verip kapsamlı bir stratejiyle sadece bir tanesini bile sona erdiremiyoruz? Sonra diÄŸerine geçeriz, bir yıl içinde 2 ya da 3 savaşı sonlandırıp yüz milyonlarca dolar tasarruf ederiz." ifadesini kullandı.

Beasley, bu süreçte WFP'nin 80 milyon insanı doyurmak için her yıl 6,5-6,8 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu da kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.