Sosyal Medya

Güncel

Putin'den flaş Çin açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ekonomisine ilişkin açıklama yaptı.



Asya Pasifik Ekonomik Ä°ÅŸbirliÄŸi (APEC) Zirvesi'nin ardından konuÅŸan Putin, zirve kapsamında Çin Devlet BaÅŸkanı Åži Cinping ile bir araya geldiÄŸini anlatarak, “Sayın Åži Cinping, bana Çin Komünist Partisi'nin son kurultayı ve Çin'in kısa vadedeki planları hakkında bilgi verdi. Bu bizim için çok önemli, çünkü Çin en büyük ticari ortağımız. Önümüzdeki yıllarda dünyada ilk sırayı alacak bu büyük ekonominin nasıl ve nereye ilerlediÄŸini anlamak bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

Ä°ki ülke arasındaki ticarette, mevcut hızın korunması durumunda, 100 milyar dolar olarak belirlenen seviyeye ilerleyen yıllarda ulaşılacaklarından emin olan Putin, “Ä°liÅŸkilerimizin hacmi çok büyük. Çin en büyük ticari partnerimiz. Düşüşten sonra bile ticaret 60 milyar dolardan fazla” dedi.

Çin lideri Åži Cinping ile düzenli görüştüğünü hatırlatan Rusya Devlet BaÅŸkanı, “Enerji, özellikle de nükleer enerji konusunda çok sayıda planımız var. Ãœlkelerimiz ayrıca uzay keÅŸifleri, özellikle uzak uzayla ilgili çalışmalarda, havacılık ve helikopter yapımı alanlarında büyük iÅŸbirliÄŸi potansiyeline sahip” diye ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.