Sosyal Medya

Coğrafyamız

Abbas'tan uluslararası topluma çağrı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ülkeleri Filistin devletini tanımaya ve işgal birimleri inşaatını durdurması için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı



BaÅŸkanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas'ın DışiÅŸleri ve Uluslararası Ä°liÅŸkilerden Sorumlu Danışmanı Nebil Åža's, Yunanistan'ın baÅŸkenti Atina'da düzenlenen Arap-Avrupa zirvesinde Abbas'ın mesajını okudu.

Mesajda Abbas'ın, "İsrail, iki devletli çözümü ortadan kaldırmaya ve uluslararası kanunlara aykırı işgal birimi inşaatlarıyla Filistin devletinin kurulmasını engellemeye devam ediyor." ifadesine yer verildi.

Filistin halkının kendi kaderini tayin etme, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurma ve İsrail işgalini sonlandırma hakkı olduğunu vurgulayan Abbas, dünya ülkelerine Filistin devletini tanıma ve işgal birimleri inşaatını durdurması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi işgal birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.