Sosyal Medya

Coğrafyamız

PKK Afrin'e silah ve eleman yığıyor!

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG/PYD Türkiye'nin operasyona hazırlandığı Afrin'deki hazırlıklarına hız verdi. Teröristler son günlerde konvoylar halinde Afrin'e silah ve eleman taşıyor.



ABD’nin Suriye ve Irak’taki müttefiki PKK, Türkiye’nin operasyona hazırlandığı Afrin’de ‘savaÅŸ’ hazırlıklarına hız verdi. Teröristler son birkaç gündür yüzlerce araçlık konvoylar eÅŸliÄŸinde Afrin’e silah ve cephane taşıyor. Suriye’de DEAÅž’ın yüzde 96 oranında bittiÄŸini açıklayan Pentagon, PKK/PYD’ye Haseke-Münbiç hattından mühimmat sevk ediyor. Münbiç’e gelen konvoylar buradan rejimin kontrol ettiÄŸi Halep-Sifira-Nubbul ve Zehra koridoru üzerinden Hatay doÄŸusundaki Afrin’e ulaşıyor. Son bir hafta içerisinde yüzlerce araçtan oluÅŸan 3 konvoy bu yolla Afrin’e vardı. Terör örgütü ise bölgeye giden konvoylara iliÅŸkin görüntülerin Suriye içerisinde çeÅŸitli mecralarda yayınlanması üzerine “Afrin’e giden konvoylar Rakka’dan dönen PKK’lılar” yalanına sarıldı.

 

2 BİNİ AŞKIN TERÖRİST

Yeni Åžafak'ın haberine göre; ABD’nin Erbil-Haseke-Münbiç ikmal hattından taşıdığı araç, silah ve cephane yüklü konvoylarla son bir haftada içerisinde 2 binden fazla terörist Afrin’e giriÅŸ yaptı. Terör örgütü iÅŸgalindeki Afrin’e giden ABD silahları arasında çok namlulu roketatarların da bulunması dikkat çekiyor. PKK konvoyunda uzun menzilli roketlerin yanında uçaksavar silahlarının monte edildiÄŸi araçlar da yer alıyor. Yaklaşık 180 kilometrelik yolu kat ederek bölgeye ulaÅŸan konvoylardaki üzeri brandalı kamyonlarda ise bol miktarda cephane olduÄŸu belirtiliyor.

‘BÃœYÃœK SAVAÅž İÇİN’

PKK tarafından ilan edilen sözde Ä°dlib Askeri Meclisi’ne baÅŸkan seçilen Ahmed Sultan, bölgedeki örgüt üyeleri için bir bildiri yayınladı. Teröristbaşı, tüm hazırlıkların ‘belki de aylarca sürecek ve Türkiye’ye karşı verilecek büyük savaÅŸ için yapıldığını’ itiraf etti. Haseke, Kamışlı, Ayn el-Arab ve Münbiç’te ilan ettiÄŸi seferberlik kararı ile 18-36 yaÅŸ arası sivilleri zorla silah altına alan PKK, topladığı kiÅŸileri terör kamplarında verdiÄŸi 3 haftalık silahlı eÄŸitimin ardından Afrin’e sevk ediyor. Afrin’e gelen PKK’lılar, örgüt tarafından geçtiÄŸimiz günlerde ilan edilen sözde Ä°dlib Askeri Meclisi emrine giriyor. ABD destekli PKK, iÅŸgal altında tuttuÄŸu bölgelerden zorla topladığı kiÅŸileri Türkiye’ye karşı giriÅŸecekleri savaÅŸ için topladığını yayınladığı bildiri ile duyurdu.

HALK AYAKLANDI

Evlatları ‘zorunlu askerlik’ adı altında PKK tarafından alıkonulan aileler, baÅŸta Münbiç ve Afrin olmak üzere Suriye kuzeyindeki birçok bölgede ayaklandı. Her aileden en az bir genci Türkiye’ye karşı savaÅŸmak için terör saflarına katmaya çalışan PKK’ya karşı Münbiç’te protesto gösterileri yapıldı. Terör örgütü son 10 günde 70’ten fazla sivili, ‘asker kaçağı’ olduÄŸu gerekçesiyle hapsetti. PKK zorbalığına karşı Münbiç’te esnaf, dükkanlarını 3 gündür açmıyor. Yasiti, Hud Hud, Hazanu, Halep Yolu, Sanayi bölgesi ve Ayn Nahil’de sokaklara dökülen kalabalıklar PKK’nın iÅŸgale son vermesi gerektiÄŸini belirten dövizler taşıdı. PKK’nın ÅŸiddet kullanarak bastırmaya çalıştığı gösterilerde 7 kiÅŸi yaralandı. Örgüt üyeleri, boykot uygulayan iÅŸyerlerinden bazılarını yaktı, dükkan sahiplerinden bazısını da gözaltına aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.