Sosyal Medya

Güncel

Yıllardır tüm dünyada aranıyordu İstanbul'da yakalandı

20 yıldır sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçlarından aranan “Hayalet Baron” lakaplı İran uyruklu Reza Lame, suç ortağı ile beraber İstanbul’da yakalandı.



Ä°stanbul polisi, Kanada hükümetinin verdiÄŸi bilgi doÄŸrultusunda sahte belge, pasaport ve oturma izniyle göçmen gönderdiÄŸi tespit edilen 2 şüpheliyi Fatih’te gözaltına aldı. Şüphelilerin Türkiye, Kanada, Ä°talya ve Almanya’da sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçundan 20 yıldır aranan “hayalet baron” lakaplı Ä°ran uyruklu Reza Lame ve suç ortağı Mehdi Golichobeh olduÄŸu ortaya çıktı.

Ä°stanbul’da sona eren film gibi takip Kanada’da baÅŸladı. Kanada hükümeti, kendilerine baÅŸvuran bazı göçmenlerin verdiÄŸi belgeleri incelediÄŸinde sahte olduÄŸunu tespit etti. Evrakların Ä°stanbul Fatih’te bulunan bir kargo ÅŸirketinden gönderildiÄŸini belirleyen Kanada, Türk DışiÅŸleri’yle irtibata geçti. Dışışleri’nin durumu Ä°stanbul Emniyeti’ne bildirmesinin ardından Ä°l Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla uzman ekip oluÅŸturuldu. Ä°stanbul Kaçakçılıkla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Haseki Sultan Mahallesi’deki kargo ÅŸirketine operasyon düzenledi.

Operasyonda, 1 adet “Marco Jimenez Logo” adına düzenlenmiÅŸ sahte Ä°spanya pasaportu ele geçirildi. Polis, kargoyu bırakan kiÅŸileri yakalamak için kargo ÅŸirketi çalışanıymış gibi davranıp “Eksik imza atmışsınız, gelip imza atmanız gerekiyor” diyerek sahte pasaportu gönderen kiÅŸileri yeniden kargo ÅŸirketine çağırdı. Åžirkete gelen Reza Lame ve Mehdi Golichobeh adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üstünde aramalarında da 3 adet Ä°spanya pasaportu ve hologram ele geçirildi. Reza Lame ve yardımcısı Mehdi Golichobeh iÅŸlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

POLÄ°SLERÄ° BÄ°LE ÅžAÅžIRTAN CÄ°HAZ

Sorgu sırasında adresini vermeyen hayalet baron’un Avcılar’da kendisine baÅŸka bir sahte pasaportla ikamet aldığı belirlendi. Tüm su satan ÅŸirketleri araÅŸtıran polis ekipleri, Ä°ran uyruklu baronun sahte kimliÄŸiyle su sipariÅŸ ettiÄŸi bayiyi tespit etti. Su bayisinden Reza Lame’nin adresini belirleyen polisin operasyon düzenlediÄŸi evde kâğıtlar üzerinde mikro iÅŸlemlerin yapıldığı, mikroskobik cihazlar ve çok sayıda hologram ele geçirildi. Evden çıkan bir cihaz ise polisi bile ÅŸaşırttı. Lame’nin kendisinin yaptığı bu cihazda yine kendi ürettiÄŸi sahte belgeleri duvara yansıtarak herhangi bir pürüz olup olmadığını incelediÄŸi belirlendi. Lame bu ÅŸekilde pasaport, vize, diploma ve uluslararası geçerliliÄŸi olan sertifikaların sahtelerini kusursuz olarak üreterek tüm gümrük kapılarını kolayca geçebilecek hale getiriyordu. Zanlının, bir sahte pasaport için en az 7 bin dolar istediÄŸi öğrenildi.

3 GÖZALTIDAN SAHTE KİMLİKLE KURTULDU

Şüphelinin, 20 yıldır Interpol tarafından aranan, sahtecilik alanında dünyanın en iyisi olarak tanınan ve sürekli sahte kimliklerle kılık deÄŸiÅŸtiren “Hayalet Baron” lakaplı Reza Lame olduÄŸu sorguda ortaya çıktı. Türkiye, Kanada, Ä°talya ve Almanya’da sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçlarından araması bulunan Lame’nin 1 ay önce Ä°ran’da adının önündeki Hamid’i kaldırttığı belirlendi. Şüphelinin 2013’te Atatürk Havalimanı, Bakırköy, Kartaltepe’de de resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındığı, 3 ayrı olayda da deÄŸiÅŸik kimlikler vererek serbest kaldığı tespit edildi. Lame’nin Almanya’da ölümlü bir insan kaçakçılık olayına da adının karıştığı öğrenildi.

Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.