Sosyal Medya

Güncel

CHP'li belediye haÅŸemaya izin vermiyor

Kadıköy Belediyesi'nin Acıbadem'deki yüzme havuzunda kadınlar için ayrı saat olmaması ve haşemayla girilmesine izin verilmemesi tepki çekiyor.



Kadıköy AK Parti İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Acıbadem Mahallesi Muhittin Üstündağ Caddesinde yer alan tesisteki havuzda kadınlara ayrı saat uygulaması olmaması ve kıyafet kısıtlaması getirilmesi sebebiyle tepki gösterildiği belirtildi.

'BÄ°KÄ°NÄ°YE Ä°ZÄ°N VAR, HAÅžEMAYA Ä°ZÄ°N YOK'

Açıklamada, Kadıköy Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelen havuz ile ilgili AK Partili Meclis üyesi Elif Lale Bilgili'nin önerge verdiÄŸi belirtildi. Açıklamada ifadelerine yer verilen Bilgili'nin, söz konusu tesiste vatandaÅŸlara kıyamet kısıtlaması getirilmesine tepki göstererek, "Neden bu ÅŸekilde bir uygulama var? Neden ayrımcılık yapılıyor? EÅŸit davranılmıyor, mayo bikini giyerken sorun yok da vatandaşımız neden haÅŸemayla giremiyor? VatandaÅŸlardan çok ÅŸikayet aldık, herkese aynı haklar tanınmalı. Sadece bayanlar için ayrıca bir havuz kullanım saati olması gerekiyor. Bu düzenleme toplumun bütün kesimleri dikkate alınarak deÄŸerlendirilsin." dediÄŸi bildirildi.

Açıklamada, AK Partili Meclis Üyelerinin Kadıköy Belediyesi Meclis Başkanlığına sunduğu dilekçeye de yer verildi.

'TÜM KADIKÖYLÜLERE AÇIK OLMALI'

Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Acıbadem yüzme havuzu ve spor merkezinin kullanımına yönelik hazırlanan programda, yetiÅŸkin üye olarak sınıflandırılan saatin sadece karma kullanıma özgü olduÄŸunun görüldüğüne dikkat çekilen dilekçede, "Bu tesisler tüm Kadıköylülerin ödediÄŸi vergiler ile hayata geçirilen tesislerdir. Kamu yapıları tüm kamunun ortak malı ve inancı, düşünce yapısı, yaÅŸam tarzı ne olursa olsun tüm Kadıköylülerin eÅŸit oranda kullanıma açık olmalıdır. Tesisin programı incelendiÄŸinde yetiÅŸkin kategorisi altında sadece karma kullanıma uygun olduÄŸu görülmektedir. Böyle bir program oluÅŸumu hangi kriterlere göre, hangi amaçla, nasıl bir anlayış ile hazırlanmıştır? Tüm Kadıköylü hemÅŸehrilerimizin hassasiyetleri doÄŸrultusunda tesisten istifade edebilecekleri bir saat uygulamasını hazırlamayı düşünüyor musunuz? Yukarıdaki sorularımızın cevaplanarak grubumuza verilmesi için önergemizin baÅŸkanlık makamına havalesini arz ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.