Sosyal Medya

Güncel

Yeni sınav sistemi okula yakın konut talebini 15 kat arttırdı

Liselere geçişte TEOG yerine getirilen "en yakın okula yerleştirmeye" dayalı sistem emlak sektörüne de yeni bir emlak arama kriteri kazandırdı.



Öğrencilerin evlerinin yakınındaki okullardan birini tercih edebilmelerine olanak saÄŸlayan yeni sistem, emlak ilanlarının içeriÄŸini de deÄŸiÅŸtirmeye baÅŸladı.

SORGULAR 4 GÃœNDE 15 KAT ARTTI

Fen liseleri, proje okullar gibi baÅŸarı ortalaması daha yüksek olan liselerin bulunduÄŸu bölgelerdeki emlak ilanlarında, "liseye yakın" ibaresi önemli bir emlak arama kriteri olarak öne çıkarken, kullanıcıların yaptıkları kelime bazlı emlak aramalarında "lise" içeren sorgular 4 günde ortalama 15 kat arttı. 

Verilere göre, TEOG yerine getirilen yeni sistemin ayrıntılarının belli olduÄŸu 5 Kasım 2017 tarihi itibarıyla sahibinden.com'da "fen lisesine yakın" emlak araması bir bütün olarak görülmeye baÅŸlandı ve bu arama "lise" kelimesini içeren sorgularda 2. sıraya yerleÅŸti.

5 Kasım - 8 Kasım tarihleri arasında aynı emlak aramalarında en çok kullanılan ibareler ise sırasıyla "fen lisesi", "fen lisesine yakın", "Anadolu lisesi" ve "liseye yakın" olarak gerçekleÅŸti. 

FEN LÄ°SESÄ°NE YAKIN KÄ°RALIK Ä°LANLARI ARTTI

Liselere geçiÅŸte TEOG yerine gelen ve öğrencinin evinin yakınındaki okula gitmesini öngören yeni sistem konut sektöründe ev ilanlarının deÄŸiÅŸmesine de neden oldu. Daha önce evin bulunduÄŸu semt ya da oda sayısının öne çıktığı kiralık ve satılık ev ilanları artık ‘Fen lisesi yakınında’, ‘Sosyal bilimler lisesi karşısında’ diye deÄŸiÅŸtirildi.

Yaklaşık 1,1 milyon öğrencinin adrese dayalı yerleÅŸtirmeye göre liselere yerleÅŸtirileceÄŸinin açıklanması üzerine emlakçılar ve ev sahipleri, kiralık ve satılık ev ilanlarında yeni sisteme uygun güncelleme yaptı. Ä°lan baÅŸlıklarındaki, oda sayısı, toplu taşımaya yakınlık, dairenin yaşı, bulunduÄŸu semt gibi seçenekler yerini okul isimlerine bıraktı. Ä°lanlar arasında, “ÇocuÄŸunuzun geleceÄŸi için fen lisesine yakın, sahibinden kiralık” ifadesine yer veren oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.