Sosyal Medya

Güncel

Neçirvan Barzani'nin çağrısına olumsuz yanıt

Goran, Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, Goran'lı bakanların en kısa sürede hükümet kabinesine dönmeleri çağrısına olumsuz cevap verdi.



Irak Kürdistan Bölgesi BaÅŸbakanı Neçirvan Barzani, dün düzenlediÄŸi basın toplantısında, DeÄŸiÅŸim Hareketi (Goran) bakanlarının en kısa sürede hükümet kabinesine dönüp, görevlerine baÅŸlamalarını istediÄŸini açıklamıştı.

Barzani'nin bu çağrısına Goran'dan olumsuz cevap geldi. Rudaw'a konuşan Goran Sözcüsü Şorış Hacı, Goranlı 4 bakanın istifasının, partisinin ulusal konseyinin bir sonraki toplantısında ele alınacağını bildirdi.

Åžorış Hacı, "KDP ile KYB büyük bir hezimete uÄŸradı. Bu sadece bir yenilgi deÄŸil. Milletimizin başına felaket getirdiler. Bu yüzden yetkililerin istifa etmesini talep ettik. Mesud Bey bir ÅŸekilde istifa etti. Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin de istifa ederek, Ulusal Kurtarıcı Hükümeti'nin kurulmasını talep ediyoruz. Bu hükümetin görevi sadece BaÄŸdat ile diyalog yapmak olacak. Çünkü savaÅŸ cephesinde hezimete uÄŸrayan bir hükümet, yenen bir güçle nasıl diyalog yapabilir?" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.