Sosyal Medya

Güncel

Türk Kızılayı, Avrupa Kıta Başkanı oldu

Türk Kızılayı, yapılan oylamayla Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Avrupa Kıta Başkanı seçildi



Antalya'da gerçekleÅŸtirilen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunda yapılan seçimlerde Türk Kızılayı, 116 oyla IFRC Avrupa Kıta BaÅŸkanı seçildi. Genel BaÅŸkan Dr. Kerem Kınık'ın rakibi Alman Volkmar Schön ise 61 oy aldı. 

“FEDERASYONUN TARÄ°HÄ°NÄ°N REKOR KATILIMLI GENEL KURULUNU Ä°CRA EDÄ°YORUZ”

Her dört yılda bir yapılan bu toplantılarla yönetim kurulu seçimi yapıldığını belirten Kızılay Genel BaÅŸkanı Dr. Kerem Kınık, “Seçimlerde Federasyon BaÅŸkanı, dünyadaki Avrupa, Amerika, Asya-Pasifik ve Afrika’dan oluÅŸan dört kıtanın baÅŸkanları ve her kıtadan beÅŸer üye olmak üzere yönetim kurulu seçiliyor. Bir önceki dönemde de yönetim kurulu üyesiydik. Bu seçimlerde ise çıtayı yükselterek insanlık için yeni çözüm önerilerimizle, vizyonumuzla, enerjimizle bu bir buçuk asırlık harekete yeni bir kilometre taşı dikmek için arkadaÅŸlarımızla beraber uzunca bir yola çıktık. Çok uzun bir süredir aslıda bu genel kurulun hazırlıkları yapılıyordu. Dünyanın 190 ülkesinin Kızılay ve Kızılhaç baÅŸkanları bu Federasyona üye ve Federasyonun tarihinin rekor katılımlı genel kurulunu icra ediyoruz. Yaklaşık 2000 civarında delegenin geldiÄŸi ilk etap seçimlerde federasyonun kıta baÅŸkanları ve küresel baÅŸkanı seçildi. Afrika’ya Senegal Kızılhaçı, Amerika’ya Venezuela Kızılhaçı, Asya Pasifik bölgesine Çin Kızılhaçı ve Avrupa kıtasında Türk Kızılayı baÅŸkan olarak seçildi. Küresel olarak ise Ä°talya Kızılhaçı baÅŸkanlığa seçildi. Türk Kızılayı bu oylamada 116 oy alarak 61 oy alan Alman rakibini geçerek bu tatlı yarışta Avrupa Kızılhaç-Kızılay BaÅŸkanı oldu.” ifadesinde bulundu.
 
“Avrupa’ya Türk Kızılayı’nın yeni yaklaşımlarını taşıyacağız”
 
Dünyanın en eski, en kadim, en yaygın insani yardım organizasyonu olarak yaklaşık bir buçuk asırdır insan ıstırabını dindirmek için çalışan ve önümüzdeki yıl 150. yılını kutlayacak Kızılay’ın artık Federasyonda zümrüt tanesi gibi kıymetli bir yerinin olduÄŸunu dile getiren Kınık, “Bu onur azından çoÄŸundan muhtaç olan insanlara vermeye gayret eden iyiliksever Türkiye’nin, Anadolu’nun onurudur. Bu onur, dünyanın her yerinde Kızılay’ın ve ülkemizin bayrağını dalgalandıran çalışanlarımızın, ÅŸubelerimizin, gönüllülerimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın onurudur. Bu onur, bizim önümüzde her zaman yol açan, tüzüğümüze göre Onursal BaÅŸkanımız olan CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın onurudur. Ve biz devletimizle, milletimizle, mazlum halklarla, dünyanın bu coÄŸrafyadan ümidi olan nice toplumların desteÄŸiyle bu yarışı önde kapatmış olduk. Yeni dönemde federasyonda yapacak çok iÅŸimiz var. Ä°nsanlığın çektiÄŸi ıstırapları dindirebilmek için Avrupa’ya Türk Kızılayı’nın yeni yaklaşımlarını taşıyacağız.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.