Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'dan flaş açıklama: Bu daha bir başlangıç

Suudi Arabistan Başsavcısı, onlarca ismin gözaltına alındığı operasyonlar için 'sadece bir başlangıç' dedi.



Suudia Arabistan'da BaÅŸsavcı Åžeyh Suud el Mojeb, yayımladığı yazılı açıklamada gözaltıları "nerede olursa olsun yolsuzluÄŸu temizlemek için gereken hayati süreçte sadece bir baÅŸlangıç" diyerek anlattı.

VELÄ°AHT PRENS SALMAN'IN Ä°KTÄ°DAR HIRSI

Suudi Arabistan'daki iÅŸ dünyası ve lider kadrosu arasındaki gözaltılara dair haberler önceki gün baÅŸladı. Gözaltılar, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın iktidarını güçlendirme hamlesi olarak da görülüyor.

BANKA HESAPLARI DONDURULDU

32 yaşındaki veliahtt prensin başında olduğu yolsuzluklarla mücadele kurumu, 11 prens, dört bakan, onlarca eski bakanın gözaltına alınması emri verdi. Uluslararası arenada tanınan milyarder işadamı El Valid bin Talal'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu söyleniyor.

Suudi Arabistan’da hafta sonu gözaltına alınan 11 prens, 4 bakan ve çok sayıdaki eski bakanın hesapları donduruldu. Cidde kentindeki özel jetlerin ise havalanmasına izin verilmiyor.

TRUMP'TAN DESTEK GELDÄ°

Gözaltıları ABD BaÅŸkanı Donald Trump da destekledi. Trump "Kral Salman ve Suudi Arabistan'ın veliaht prensine büyük bir güvenim var. Ne yaptıklarını tam olarak biliyorlar. Sert muamele görenlerin bazıları, ülkelerini yıllardır sağıyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.