Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Kürtlerin temsilcisi YPG değildir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın YPG’yi ilk olarak Suriye toplantılarına çağırması ve Türkiye’den gelen tepki üzerine toplantıyı ertelemesiyle ilgili olarak, “Herkesi kapsayıcı olmak lazım. Buraya katılacakların dikkatlice belirlenmesi gerekiyor. Kapsayıcı olmak demek terör örgütlerini de içine almak demek değildir. Dolayısıyla YPG gibi bir terör örgütünün bu tür bir oluşum içinde olmasına biz karşıyız. Karşı olduğumuzu da Ruslarla paylaşıyoruz. Suriye Ulusal Koalisyonu’nda herkes temsil ediliyor Kürtler dahil. Kürtlerin temsilcisi YPG değildir. Bir halkın temsilcisi terör örgütü olamaz” dedi.



Golfte Avrupa Turu Rolex Serisi’ndeki 8 turnuvadan biri olan ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluÄŸunda gerçekleÅŸtirilen Turkish Airlines Open 2017 sona ermesinin ardından DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Rusya’nın YPG’yi ilk olarak Suriye toplantılarına çağırması ve Türkiye’den gelen tepki üzerine toplantıyı ertelemesiyle ilgili olarak, “YPG gibi bir terör örgütünün bu tür bir oluÅŸum içinde olmasına biz karşıyız. Karşı olduÄŸumuzu da Ruslarla paylaşıyoruz. Suriye Ulusal Koalisyonu’nda herkes temsil ediliyor Kürtler dahil. Kürtlerin temsilcisi YPG deÄŸildir. Bir halkın temsilcisi terör örgütü olamaz” diye konuÅŸtu.

“4 GÃœNLÃœK GOLF TURNUVASI BAÅžARILI ÅžEKÄ°LDE SONA ERDÄ°”

4 günlük süren golf turnuvasının sona erdiÄŸini ifade eden DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, “BaÅŸarılı bir ÅŸekilde sona erdi. Olimpiyat ÅŸampiyonu Justin Rose, burada da ÅŸampiyon oldu. Bu turnuva 5 senedir devam ediyor. Her sene de özellikle Türkiye’yi dünyaya tanıtımında katkısı oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlığın bütün imkanlarını seferber etti. Buraya her sene daha iyi oyuncu getiriyoruz. Her sene daha kaliteli oyuncu getiriyoruz. THY her sene sponsor oluyor. Amatörlere yardımcı oluyor. Bu sene de 110 tane dünyanın her yerinden sporcu getirdi. Takdire ÅŸayan bir çalışmadır. Golfte de alt yapıya önem veriyoruz. Ä°leride de bu tür turnuvalara arkadaÅŸlarımız katılacak. Justin Rose, bizi çok iyi tanıttı diye kendisine üstün hizmet belgesi verdik” dedi.

“BAÅžBAKAN BÄ°NALÄ° YILDIRIM Ä°LE 8 KASIM’DA ABD’YE GÄ°DECEÄžIZ”

BaÅŸbakan Binali Yıldırım ile beraber 8 Kasım’da Amerika’ya gideceklerini söyleyen Bakan Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, “BaÅŸbakanımızın Amerika’ya ziyareti daha önceden planlanmıştı. Afetler döneminde özellikle tarihlerde belli olmuÅŸtu. Fakat o süreçte ziyaret gerçekleÅŸememiÅŸti. 8 Kasım’da inÅŸallah Washington’da olacağız. Daha sonra New York bölümü de var. Burada BaÅŸbakanımız, Amerika BaÅŸkan Yardımcı Pence ile görüşecek. Amerika BaÅŸkanı Trump, Asya gezisinde. Bunun dışında BaÅŸbakanımızın bir dizi temasları da olacak. Bende kendisine eÅŸlik edeceÄŸim. Ä°liÅŸkilerimizin iyileÅŸmesi bakımından ve var olan sorunları aÅŸmamız bakımından bana göre faydalı bir ziyaret olacak” diye konuÅŸtu.

“Amerika DışiÅŸleri Bakanı Tillerson ile PKK’ya yönelik Irak’ta da operasyonlarla ilgili de konuÅŸtuk”
Amerika Dışişleri Bakanı Tillerson ile telefon görüşmeleri hakkında da Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“Kendisiyle iki gün önce de telefonla görüştüm. Vize konusu var. Ä°nÅŸallah o konuda da bir noktaya geleceÄŸiz. Sürekli konuÅŸuyoruz önemli bir mesele olduÄŸu zaman. Bu son terör saldırısından sonra PKK yönelik Irak’ta da operasyonlarla ilgili de konuÅŸtuk. Ä°kili iliÅŸkilerimizi rayına koymak için hangi adımları atmamız gerekiyor bunları deÄŸerlendirdik. Bazı konsolosluk meseleleri vardı, yine burada deÄŸerlendirdik. Ä°ki ülke arasında bu tür diyaloÄŸun devam etmesi lazım. Ziyaretler, telefona diplomasisi bu hafta bu bakımdan da çok yoÄŸun geçti gerçekten. Bir taraftan CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın temasları keza BaÅŸbakanımızın yine muhataplarıyla mevkidaÅŸlarıyla telefon görüşmeleri.”

“ALMANYA’DAN DA TÃœRKÄ°YE’YE SAYGI BEKLÄ°YORUZ”

Antalya’da Almanya DışiÅŸleri Bakanı Sigmar Gabriel’i ağırladıklarını dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, “Bazı diÄŸer konuklarımızı da burada ağırladık. Hem telefonla birçok dışiÅŸleri bakanıyla görüştük. Libya’da kaçırılan vatandaÅŸlarımızın durumunu çok yakından takip ettik. Türkiye ile ilgili tüm konularda hepimiz yoÄŸun bir ÅŸekilde çaba sarf ediyoruz. Ä°nÅŸallah Almanya ile de iliÅŸkilerimizi eski günlerine döndüreceÄŸiz. Bizde her zaman bu kararlılık var. Biz Almanya’dan da Türkiye’ye saygı bekliyoruz. Ön koÅŸulsuz, ortaya kabul edilemez ÅŸartlar kimse koymamalı. Hele hele Türkiye’ye kimse dayatmada yapmamalı. Karşılıklı adımlarla iliÅŸkilerimizi de düzelteceÄŸimize inanıyoruz. Gabriel’e de bu anlamda da çok samimi, verimli bir görüşme gerçekleÅŸtirdik” dedi.

“KÃœRTLERÄ°N TEMSÄ°LCÄ°SÄ° YPG DEĞİLDÄ°R”

Rusya’nın Suriye toplantılarına YPG’yi çağırmasının ve toplantıyı ertelemesiyle ilgili soruya DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸu ÅŸekilde cevap verdi:

“Halkla Konseyi’nin oluÅŸturulması konusunda aceleci olmamak lazım. Elbette herkesi kapsayıcı olmak lazım. Herkesi kapsaması lazım. Buraya katılacakların dikkatlice belirlenmesi gerekiyor. Kapsayıcı olmak demek terör örgütlerini de içine almak demek deÄŸildir. Dolayısıyla YPG gibi bir terör örgütünün bu tür bir oluÅŸum içinde olmasına biz karşıyız. Karşı olduÄŸumuzu da Ruslarla paylaşıyoruz. Keza Astana sürecinde de bu çizgimizi her zaman koruduk. Tavrımızı da ortaya koyduk. Herkesi kucaklamak lazım, Arap, Sünni, Åžii, Türkmen, Kürt kardeÅŸlerimiz aynı ÅŸekilde ve ya Yezidiler, Süryaniler kim olursa olsun Suriye’nin tüm halkları, zaten Suriye Ulusal Koalisyonu’nda herkes temsil ediliyor Kürtler dahil. Kürtlerin temsilcisi YPG deÄŸildir. Bir halkın temsilcisi terör örgütü olamaz. YPG ile PKK arasında bir farkın olmadığını Rakka operasyonunda gördük. Öcalan posterleriyle pozlar verdiler. Bunu Amerikalılara telefon görüşmemizde söyledik. Onlara sizde gördünüz, biz size söylüyorduk. Biz zaten biliyorduk ama sizi ikna etmeye çalışıyorduk. Bunların onlarla farkı yok diye. Sizde gözünüzle gördünüz dedik. Bu terör örgütlerine karşı mesafeli olmanız gerekiyor. Terör örgütüyle ancak mücadele edilir ki insanlık suçu olan terör eylemlerini engelleyelim.”

BAK: “ANTALYA’DA GOLF ETKÄ°NLİĞİNÄ°N YAPILDIÄžI ÇOK ÖNEMLÄ° BÄ°R MERKEZ”

Turnuvada emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak da, “ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli bir etkinlik gerçekleÅŸtirdik. Spora yaptığımız yatırımlarla beraber dünya da ne kadar üst düzeyde olduÄŸumuzu gösteriyoruz. Sporun birleÅŸtirici gücü ve ruhu çok önemli. Spor uluslararası bir dil ve pek çok ÅŸeyi anlatabilmek açısından önemli bir araç. Antalya’dan tüm dünyaya bu turnuva vasıtasıyla ÅŸunu gösterdik, Türkiye bir spor ülkesi. Antalya’da golf etkinliÄŸinin yapıldığı çok önemli bir merkez. Antalya golf tesisleriyle, Türkiye’nin ne kadar üst düzeyde olduÄŸunu gösteriyor. Bu tür etkinlikler Türkiye’nin gücünü dünyaya gösteriyor” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.