Sosyal Medya

Güncel

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yerli otomobil açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’nin otomobili projesinin, “Ortak Girişim Grubu”nun müşterek sorumluluğu olduğunu vurguladı.



Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’nin 60 yıllık rüyası olan yerli marka otomobil hedefi için en somut adım 2 Kasım PerÅŸembe günü atılan imzalarla gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtilerek, "Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısı ile baÅŸlayan süreçte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucu 5 grup; Anadolu, BMC, Kıraça Holding, Türkcell ve Zorlu Holding arasında ortak giriÅŸim grubu kurmak üzere imzalar atılmıştır. Atılan bu imzaların ardından ÅŸimdi ÅŸirketleÅŸme süreci baÅŸlamış olup bu konuda gerekli teknik ve finansal analiz sürecine girilmiÅŸtir" denildi.

Bugün bir gazetede, “Ortak giriÅŸim grubunda yer alan ÅŸirketler arasında iÅŸ bölümü yapıldığı ve kimin hangi görevi yerine getireceÄŸi” yönünde haberler yer aldığı vurgulanarak, "Türkiye’nin otomobili projesi, “Ortak GiriÅŸim Grubu”nun müşterek sorumluluÄŸudur. Haberde yer aldığı ÅŸekilde bir görev paylaşımı söz konusu deÄŸildir. Bu yönüyle söz konusu haberler gerçeÄŸi yansıtmamaktadır. Yerli marka otomobil konusunda bugüne kadar yapılan bütün çalışmalarda elde edilen çıktılar ortak giriÅŸim grubunun kullanımına sunulacaktır. Bu baÄŸlamda Sayın cumhurbaÅŸkanımızın ve hükümetimizin üzerinde önemle durduÄŸu bu projenin bütün safhaları ile ilgili geliÅŸmeler hakkında bakanlığımızca kamuoyu zamanında bilgilendirilecektir. Bakanlığımız dışında yapılacak açıklamalara itibar edilmemesi konusunu, vatandaÅŸlarımızın bilgisine arz ederiz" ifadesi kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.