Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail'in Gazze'de saldırdığı tünelde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi

İsrail'in saldırdığı tünelde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.



Filistin'deki Ä°slami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs (Kudüs Seriyyeleri), Ä°srail'in pazartesi günü Gazze Åžeridi sınırında patlattığı tünelde bulunan ve beÅŸ gündür kendilerine ulaşılamayan 5 kiÅŸinin daha hayatını kaybettiÄŸini, böylece saldırıda yaÅŸamını yitirenlerin sayısının 12'ye yükseldiÄŸini duyurdu.

Hayatını kaybedenler için taziyede bulunulan açıklamada, "Ä°srail'in aldığı tüm güvenlik önlemlerine ve tünellere karşı verdiÄŸi savaÅŸta sahip olduÄŸu teknolojik tekniklere raÄŸmen mücahitlerimiz, tüneller aracılığıyla iÅŸgal altında tutulan topraklara yüzlerce metre girdi." ifadelerine yer verildi.

KAYIP ASKERLERLE Ä°LGÄ°LÄ° BÄ°LGÄ°YE KARÅžILI ARAMA KURTARMA Ä°ZNÄ°

Ä°srail pazartesi günü Gazze Åžeridi sınırında bir tüneli patlatmış, Filistin SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el-Kudra, kurtarma ekiplerinin, tünelin enkazından 7 gencin cesedini çıkardığını, olayda 12 kiÅŸinin de yaralandığını duyurmuÅŸtu.

Dün de Ä°srail'in, Gazze Åžeridi sınırında havaya uçurduÄŸu tünelde kaybolanların aranmasına, "Gazze'deki kayıp Ä°srail askerleriyle ilgili bilgi almaya" karşılık izin vereceÄŸi bildirilmiÅŸti.

İSRAİL KIZILHAÇA İZİN VERMEDİ

Filistin Sivil Savunma Otoritesinden yapılan açıklamada, "Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Ä°srail'in tünelde kaybolanların aranması iÅŸlemlerinin tamamlanması için sınır çitinin yakınına ilerlemeye izin vermediÄŸini iletti." ifadelerine yer verilerek, Ä°srail'in tünelde kaybolan Ä°slami Cihad Hareketi mensuplarının aranmasına izin vermesi için "Gazze'deki kayıp Ä°srail askerleriyle ilgili bilgi almayı" ÅŸart koÅŸtuÄŸu belirtilmiÅŸti.

Ä°srail'in iÅŸgal atındaki topraklarda faaliyetlerini yürüten "Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi"nin (COGAT) BaÅŸkanı Tümgeneral Yoav Mordechai de Ä°srail'in Gazze Åžeridi sınırı yakınlarında havaya uçurduÄŸu tünelde kaybolan Ä°slami Cihad Hareketi mensuplarının aranmasına izin vermeyeceklerini belirtmiÅŸti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları geçen yıl nisan ayında elinde 4 İsrail askeri olduğunu açıklamış, askerlerin durumu hakkında ise bilgi vermemişti.

İsrail, önce söz konusu askerlerden Hadar Goldin ve Oron Şaul'un 2014'teki Gazze savaşında öldüğünü duyurmuş ancak Savunma Bakanlığı geçen haziran ayında askerlerin durumunu "kayıp ve esir" olarak değiştirmişti.

ESÄ°R TAKASININ ARDINDAN TEKRAR TUTUKLAMA

Hamas, elindeki İsrailli askerler hakkında bilgi vermek için esir takası anlaşmasıyla serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanan Filistinlilerin salıverilmesini şart koşuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.