Sosyal Medya

Güncel

Karlov suikastçısının 'abisi' Kıbrıs'ta çıktı!

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u 19 Aralık 2016’da katıldığı bir resim sergisi açılışında katleden FET֒cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın bağlantılarıyla ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.



Karar gazetesinden Hilal Öztürk’ün haberine göre; Mevlüt AltıntaÅŸ’ın silme iÅŸlemi yapılan Gmail hesabına en son KKTC’den girildiÄŸi tespit edildi. Tetikçinin cep telefonunun ÅŸifresinin kırılması için Apple’dan gelen ret cevabı üzerine bir Türk firma ile görüşmeler baÅŸlatıldı.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, soruÅŸturmada katil AltıntaÅŸ’a ait telefonun ÅŸifresinin kırılması için Apple’dan yardım istedi ancak, ÅŸirket uluslararası bir suikast dosyası için bile destek vermedi. Bunun üzerine BaÅŸsavcılık bir Türk firmadan bilirkiÅŸi desteÄŸi talep etti. Firma ÅŸifreyi kırmayı baÅŸarsa da baÅŸaramasa da bu iÅŸlem için 20 bin dolar istedi. BaÅŸsavcılık firmadan, ÅŸifre kırılamazsa fiyatı düşürmesini talep etti. Firma ise bu öneriyi kabul etmedi.

MESAJLAR GERÄ° GETÄ°RÄ°LEBÄ°LECEK

BaÅŸsavcılık ile firma arasındaki görüşmenin sürdüğü öğrenildi. Åžifrenin kırılması halinde AltıntaÅŸ’ın telefonundaki mesajlar silinse dahi geri getirilebileceÄŸi deÄŸerlendiriliyor. VPN kullanıldığı için mesajları gönderen kiÅŸinin kimliÄŸinin tespitinin zor olabileceÄŸi ancak yine de mesajların içeriÄŸinin önem taşıdığı belirtiliyor. Mesajlardan katil AltıntaÅŸ’a suikast talimatını veren ya da yönlendirme yapan FETÖ’cü “abi”lerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Ancak savcılığın katilin baÄŸlantılarının tespiti için daha önemli bir iz üzerinde durduÄŸu öğrenildi. Suikastçı AltıntaÅŸ’ın ölümünden sonra elektronik posta hesabına girildiÄŸi ve maillerinin silindiÄŸi tespit edilmiÅŸti. Bilgisayar ÅŸirketiyle yazışma yapılarak kullanıcı kimlik bilgilerinin bildirilmesi istenmiÅŸti. Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı’nın yürüttüğü soruÅŸturmada AltıntaÅŸ’ın mailine giren bilgisayarın izi Kıbrıs’ta bir üniversite öğrenci yurdunda buldu. Maile müdahale eden kiÅŸinin katilin FETÖ’deki abisi olabileceÄŸi, suikast talimatını AltıntaÅŸ’a veren kiÅŸinin de aynı kiÅŸi olduÄŸu deÄŸerlendirmesi ile harekete geçildi.

Yurtta 140’ı erkek toplam 300 öğrencinin kaldığı, 21 Kasım 2016’da üniversitenin sınav arası olması nedeniyle çoÄŸunun Türkiye’ye giriÅŸ yaptığı belirlendi. Bu nedenle aranan profil “21 Kasım’da Ankara’da”, “19 Aralık gecesi ise Kıbrıs’taki yurtta” ÅŸeklinde sınırlandırıldı. Böylece kiÅŸi sayısı da azaltılmış oldu. Savcılık o tarihlerdeki tüm ülkeye giriÅŸ-çıkış ve otel kayıtlarını inceliyor. Yurtta kalanların listesinin de Terörle Mücadele Daire BaÅŸkanlığı tarafından analiz edildiÄŸi öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.