Sosyal Medya

Güncel

12 yaşındaki çocuk için flaş karar!

Eskişehir’de eve geç gittiği için yanında kalan amcası İzzet T. tarafından ayak bileklerinden zincirlenen 12 yaşındaki M.T. yetiştirme yurduna verildi.



Babasını 1 yaşındayken kaybeden, iddiaya göre annesi de evi terk eden M.T., 2 kardeÅŸiyle birlikte Van’dan EskiÅŸehir’e gelerek Emek Mahallesi’nde oturan babaannesinin yanında kalmaya baÅŸladı. M.T., akÅŸamları eve geç gittiÄŸi için aynı evde kaldıkları amcası Ä°zzet T. tarafından ayak bileklerinden zincirlendi. Ayakları zincirli halde dışarı çıkan M.T., kendisini gören inÅŸaat işçileri tarafından demir makasla kesilen zincirlerden kurtuldu. İşçilerin polisi aramasının ardından gözaltına alınan amca Ä°zzet T., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olayın ardından M.T.,ÿAile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürlüğü görevlileri tarafından yetiÅŸtirme yurduna yerleÅŸtirildi. Amca Ä°zzet T.’nin isimlerinin yazılmasını istemeyen babası ile kardeÅŸi, çocuÄŸun gece saatlerinde eve geldiÄŸini öne sürdü. Ä°zzet T.’nin kardeÅŸi, "M.T., babası öldüğünde bir yaşındaydı. Annesi de gittiÄŸinden çocuÄŸu yetiÅŸtirme yurduna verdiler. Biz bu çocuÄŸa iÅŸkence edecek olsaydık yurttan alıp başımıza bela etmezdik. Benim kanımdır ciÄŸerimdir. Bizde böyle bir ÅŸey olmaz. İçeride ekmeÄŸi var, suyu var, interneti var, bilgisayarı var ama Ã§ocuk eve gelmiyor. Gece 1’de ya da 2’de eve geliyor. Sizin de çocuklarınız var. Her gün eve gelmediÄŸinde, madde içtiÄŸinde siz ne yaparsınız?" diye konuÅŸtu.

ÇocuÄŸun dedesi de "M.T.’yi okula verdik. Okumadı, kaçtı. Babaannesi ile ben peÅŸinde dolaşıyorduk. Çare bulamadık. Geceleri geç geldiÄŸi zaman biz korkuyorduk" dedi.

KAYNAKAJANSLAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.