Sosyal Medya

Güncel

Bursa'nın yeni belediye başkanı belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Alinur Aktaş seçildi.



Alinur AktaÅŸ  kimdir?

1970 doÄŸumlu olan Alinur AktaÅŸ aslen Bursa Ä°negöllü. Ä°lk, orta ve lise tahsilini Ä°negöl’de tamamlayan Alinur AktaÅŸ, UludaÄŸ Ãœniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Mezunu. Uzun yıllar Ä°negöl Mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Alinur AktaÅŸ aynı zamanda Serbest Muhasebeci. Mali Müşavir olan AktaÅŸ, Ä°negöl AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde Ä°negöl Belediye BaÅŸkanı seçilen Alinur AktaÅŸ, Ä°ngilizce ve Arapça biliyor.

Alinur AktaÅŸ'ın eÅŸi ve çocukları kimdir? 

Alinur Aktaş eşi Sevinç Aktaş ile olan evliliğinden 2 çocuk sahibi. Alinur Aktaş ve eşi Sevinç Aktaş'ın çocuklarının isimleri Sıla ve Hilmi.

Alinur AktaÅŸ ismi nasıl belirlendi?: Bursa'da AK Parti il teÅŸkilatı tarafından yapılan temayül yoklaması ve çeÅŸitli araÅŸtırmalarla BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı belirlendi.Ä°negöl, Osmangazi ve Yıldırım belediye baÅŸkanları AK Parti Genel Merkezine çaÄŸrıldı. Burada yapılan görüşmelerin ardından Ä°negöl Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ, Osmangazi Belediye BaÅŸkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Ä°smail Hakkı Edebali dün akÅŸam 17.00 sıralarında BeÅŸtepe’ye çıkarak CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüştü. Görüşmenin ardından Bursa'nın yeni baÅŸkan adayı Alinur AktaÅŸ olarak belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.