Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün cezaevlerinde 'isim vermeyin' baskısı

FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan sanıklardan birisi duruşmalarda isim vermemeleri için koğuşta kalanların uyarıldığını söyledi.



Elazığ’da FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında bir SODES projesinde haksız kazanç temin ettikleri iddia edilen 14 şüphelinin yargılanması 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. DuruÅŸmada, projenin koordinatörü Abdullah Ö.’nün tutuklu eÅŸi Selma Ö. duruÅŸmada FETÖ ile baÄŸlantılı sanıkların cezaevinde kaldığı koÄŸuÅŸta isim vermemeleri konusunda yaptıkları baskıları anlattı.

EŞİM İTİRAFÇI OLUP ÇIKTI BEN İÇERDEYİM

EÅŸi Abdullah Ö.’nün 2004 yılında öğretmenlik yaptığı dönemlerde dini sohbetlere katıldığını kendisine söylediÄŸini belirten Selma Ö., “EÅŸim iÅŸ hayatı ile ilgili bana bilgi vermezdi. EÅŸime 2011 yılında iÅŸleri ile ilgili soru sorduÄŸumda bana proje yaptığını söylemiÅŸti. Benim 3 çocuÄŸum var ve FETÖ’nün çıkarcı olduÄŸunu biliyordum. EÅŸim içeride 2 ay kaldı daha sonra itirafçı olup serbest kaldı. Ben ise 11 aydır içerideyim” dedi.

BENİ KOĞUŞTAN ATMAK İÇİN 20 KİŞİ DİLEKÇE VERDİ

 EÅŸinin itirafçı olduÄŸundan dolayı kendisinin cezaevinde eleÅŸtiri halinde olduÄŸunu dile getiren Selma Ö., ”Cezaevinde hainin karısı diye hakaret yiyorum. KoÄŸuÅŸta kalan G.A.'nın organize ettiÄŸi 20 kiÅŸi beni eleÅŸtiriyor. Bana 'hainin köpeÄŸi', çocuÄŸuma ise 'hain köpeÄŸinin çocuÄŸu' diye hakaret ediyorlar. EÅŸimin itirafçı olmasından dolayı 11 aydır baskı altındaydım. DuruÅŸmadan sonra koÄŸuÅŸa gelen bazı sanıklar 'hocamıza terörist dedik acaba günaha girdik mi' diyor. Beni koÄŸuÅŸtan atmak için 20 kiÅŸi dilekçe verdi. G.A. bir tartışmamızda bana hakaret etti ve 'hocamı, aÄŸabeylerimi, ablalarımı eleÅŸtiremezsin' dedi. CumhurbaÅŸkanımızın, FETÖ’ye ÅŸarlatan dediÄŸini televizyonda gören G.A., cumhurbaÅŸkanımıza ÅŸarlatan kelimesini kullandı. Bende Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaÅŸkanına böyle diyemesin dedim” diyerek yaÅŸanan tartışmaları anlattı.

Ä°SÄ°M VERMEYÄ°N BASKISI YAPILIYOR

 Kendisine baskılar yapıldığını da ileri süren Selma Ö., “Bana senden maddi ve manevi hiçbir beklentimiz yok diyorlar. F.A. bana 'sen devletin muhbirisin, cezaevi idaresi ile birlikte çalışıyorsun' dedi. Ben koÄŸuÅŸ deÄŸiÅŸtirmek istedim ama olmadı. Åž.B. 'sen nefissiz, haysiyetsiz, ÅŸerefsizsin' dedi. Bunun sebebi ise ben hocasına hakaret ettiÄŸim içindi. KoÄŸuÅŸtakiler, mahkemeye gelenleri isim vermeyin diye uyarıyor ve hala birbirlerine biat ediyorlar” diye konuÅŸtu.

ABİ VE ABLALARA YARANMAK İÇİN EŞİM BENİ KULLANDI

Örgüt ile olan baÄŸlantısı hakkında bilgi veren Selma Ö., “2009 yılında Halk EÄŸitim Merkezi’nde ahÅŸap boyama öğreticisiydim. Kurs açmak için kendi öğrencilerimi bulmam gerekiyordu. Hatice Aytimur Kız Öğrenci Yurduna baÅŸvurdum. Onlar öğrenci listesini kendilerinin vereceÄŸini söyledi. SODES’le ilgili projeler yapan bir atölyede 12 öğrenciye kurs verdim. Ben maaşımı ve sigortamı devletten aldım. Çocuklarım eÅŸimin zorlaması ile örgüt okullarına gitti. Bank Asya’daki altın hesabım ise yine eÅŸim tarafından bankaya götürülüp açtım. EÅŸim abi ve ablalarına yaranmak için beni kullandı. Ben FETÖ’nün içinde olmadığım halde FETÖ’nün koÄŸuÅŸunda kalıyorum. Bana koÄŸuÅŸta devletin gelsin seni kurtarsın diyorlar. Ben, FETÖ’nün koÄŸuÅŸuna gideceÄŸime beni idam edin” diye ifade verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.