Sosyal Medya

Güncel

Şile açıklarında batan yük gemisinin yeri tespit edildi

Ulaştırma Bakanlığı, Şile açıklarında batan yük gemisinin yerinin tespit edildiğini açıkladı. Gemide bulunan 10 Türk vatandaşını arama kurtarma faaliyetleri ise yoğun şekilde devam ediyor.



Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltı kurtarma gemisi, Şile'de batan geminin yerini tespit etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 'Bi̇lal Bal' isimli gemiden sabaha karşı tehlike sinyali alması ve saat 04.25'te bir gemiden yapılan Åžile açıklarında üzerinde "Bilal Bal" yazılı can salı ve filika görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti.

Kıyı Emniyeti'ne ait 3 bot ile Sahil Güvenlik botu olay yerine ulaştı.

Arama çalışmalarında "Bilal Bal" yazılı can simidi ile "ORAPİN 4" yazılı şişme can salı bulundu. 3 bin 80 ton demir yüklü geminin Şile'nin Ağva Karacaköy'den 7 deniz mili uzaklıkta ve 88 metre derinlikte battığı belirlendi. Gün boyu arama çalışmalarından sonuç alınamazken Sahil Güvenlik'e ait uçak, helikopter ve 2 bot, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 5 bot ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi ile çalışmaların sürdüğü bildirildi.

"GEMÄ°YE VE PERSONELE ULAÅžILAMADI"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Şile'nin 7 mil açığında batan kuru yük gemisinde 10 Türk vatandaşının bulunduğunu, arama kurtarma faaliyetlerinin koordineli ve yoğun şekilde devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınmış olup gemiye ve personele ulaşılamamıştır. Gemide Türk vatandaşı olan 10 mürettebat vardır. Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ortaklığında yürütülmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 sahil güvenlik uçağı, 1 sahil güvenlik helikopteri ve 2 sahil güvenlik botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 5 kurtarma botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı destekli bir denizaltı kurtarma gemisi katılmıştır. Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama kurtarma faaliyetleri ilgili birimler arasında koordineli ve yoğun bir şekilde devam etmektedir."

17-11/01/59f9c8ce7152d84a6014c8f4.jpg

BAŞBAKAN YILDIRIM: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BaÅŸbakan Yıldırım da konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada "Maalesef dün gece Karadeniz'in kuzeyinde bir kosterimiz bilinmeyen bir nedenle batmıştır. 11 personeli arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ä°nÅŸallah personele saÄŸ salim ulaşırız. Bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiÅŸ olsun diyorum. Arama kurtarma çalışmaları, inÅŸallah baÅŸarıyla tamamlanmış olur" dedi.

SAHİL GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Şile açıklarında haber alınamayan gemiyle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Gemlik limanından Karadeniz EreÄŸli limanına dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda "Bilal Bal" isimli gemiden  sabah saatlerinde tehlike sinyali alındığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yerv erildi:

"Gemide Türk vatandaşı 10 mürettebat vardır. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti icra etmek üzere; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 3 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiÅŸtir. Ä°cra edilen arama faaliyetlerinde, Åžile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduÄŸu deÄŸerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuÅŸtur. Arama Kurtarma faaliyetlerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 5 kurtarma botu da iÅŸtirak etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından da, insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi talebi yapılmıştır. Arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir."

"MÃœRETTEBATA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N ARAMALAR DEVAM ETMEKTEDÄ°R"

Şile açıklarında batan kuru yük gemisinin mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor.

Ä°stanbul ValiliÄŸi ise "Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiÅŸtir. Arama kurtarma çalışmalarında geminin mevkisi belirlenmiÅŸ olup mürettebata iliÅŸkin aramalar hâlen devam etmektedir" açıklamasını yaptı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.