Sosyal Medya

Güncel

Gri listede adı geçen terörist İstanbul'da yakalandı

İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla, terör aramalarında gri listede bir terörist yakalandı. Ayrıca PKK/KCK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte eski zamanlarda çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan 2 terörist de tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Åžube Müdürlüğü görevlilerince 13 Eylül’de bir maÄŸazada hırsızlık yaptıkları için yakalanan N.K. ve H.H. isimli Suriye uyruklu karı kocanın üst aramasında yüklü miktarda para çıktı. Yapılan üst aramalarında ise N.K. isimli ÅŸahsın PKK/KCK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte eski zamanlarda çekilmiÅŸ olduÄŸu fotoÄŸraflar ele geçirildi.

EYLEMLERÄ° ORGANÄ°ZE EDÄ°YORDU

Hırsızlık suçundan tutuklanan N.K. ve H.H. tutukluluk hallerinin sona ermesinin ardından terör soruÅŸturması kapsamında polis ekiplerince tekrar gözaltına alındı. Bu kapsamda H.H. isimli şüphelinin cep telefonu incelemeye alındı. Yapılan incelmelerde H.H.’nin, 2016- 2017 yıllarında Avrupa ülkelerinin baÅŸkentlerinde PKK/KCK terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için gerçekleÅŸtirilen protesto eylemlerini organize ettiÄŸi ortaya çıktı.

Aynı zamanda H.H.’nin, PYD/YPG’ye finansal kaynak saÄŸlamak amacıyla yüklü miktarda para bulundurduÄŸu öğrenildi. H.H.’nin eÅŸi olan N.K.’nin ise, Suriye’de bulunan PYD/YPG terör örgütü mensuplarıyla çekilmiÅŸ fotoÄŸrafları ve Öcalan ile geçmiÅŸ zamanda çekiÅŸmiÅŸ resimleri ele geçirildi. Resimlerin N.K.’nin üst aramasında çıkması dikkat çekti. Adliyeye sevk edilen N.K. ve H.H. bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GRÄ° LÄ°STEDE ARANIYORDU

Öte yandan polis ekipleri, PKK/ KCK terör örgütü adına kırsal alanda faaliyet yürüten ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan terör aramalarında gri listede yer alan F.B. isimli örgüt mensubunun illegal yollardan Türkiye’ye girdiÄŸini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler yaptıkları araÅŸtırmada A.E. isimli bir örgüt mensubunun F.B.’nin saklanmasına yardım ettiÄŸini belirledi. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri gri listede yer alan F.B.’nın M.E.Ö. isimli bir ÅŸahsın aracılığıyla Avrupa’ya kaçmaya çalıştığını öğrendi.

Polis ekipleri yaptıkları teknik ve fiziki takiplerin ardından F.B. A.E. ve M.E.Ö.’nün yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınan F.B. A.E. ve M.E.Ö. bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ä°STANBUL/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.