Sosyal Medya

Güncel

Gazze tahriki: 8 ölü

İsrail’in Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki bir tüneli havaya uçurması sonucu 8 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.



Ä°slami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs’ten (Kudüs Tugayları) yapılan yazılı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlerden 4’ünün Kudüs Tugayları üyesi olduÄŸu belirtildi. Hamas’ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada ise saldırıda tünelin enkazında mahsur kalan ve kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden 2 kiÅŸinin Kassam Tugayları üyesi olduÄŸu belirtildi.

Hamas ve Fetih hareketleri, Ä°srail’in saldırısını “Filistinliler arasındaki uzlaşı çabalarını boÅŸa çıkarma giriÅŸimi” olarak nitelendirdi. Ayrıca Filistinli grupların askeri kanatları, Ä°srail’in saldırısına cevap verme hakları olduÄŸunu açıkladı.Filistin Demokratik Halk KurtuluÅŸ Cephesinin askeri kanadı Ulusal DireniÅŸ Tugayları'nın açıklamasında ise Ä°srail’in gerilimi tırmandırmasının direniÅŸin önünde tüm seçenekleri açık hale getirdiÄŸi vurgulanarak, cepheye baÄŸlı unsurların diÄŸer direniÅŸ gruplarıyla Ä°srail iÅŸgaline karşı koymaya hazır olduÄŸu belirtildi.

 

 

 

 

 

Ä°ÅŸgali savundu

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Boris Johnson’ın, Filistin topraklarında Ä°srail devletinin kurulmasına zemin hazırlayan Balfour Deklarasyonu’nda ülkesinin rolünü savunarak, “Ä°ngiltere’nin Ä°srail’in kuruluÅŸunun bir parçası olmasından gurur duyuyorum” ifadeleri tepki çekti. Balfour Deklarasyonu’nun 100'üncü yılı çerçevesinde Ä°ngiliz Daily Telegraph gazetesi için makale kaleme alan Johnson, deklarasyonun, "büyük bir ulusun oluÅŸturulması için kaçınılmaz” olduÄŸunu savundu. Ä°ngiltere, 2 Kasım 1917’deki Balfour Deklarasyonu ile Filistin topraklarında bir Ä°srail “devleti” oluÅŸturulmasını öngören projeye açıktan destek veren ilk büyük devlet olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.