Sosyal Medya

Coğrafyamız

İspanya Mahkemesi bağımsızlık ilanını iptal etti

İspanya Anayasa Mahkemesi Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal etti. Katalan Başkan Puigdemont, "Diyalog karşılığında sonucu askıya hazır almaya hazırız" açıklamasını yaptı.



İspanya Anayasa Mahkemesi Katalonya Parlamentosu'nun tek taraflı olarak ilan ettiği bağımsızlığını iptal etti. Mahkemenin kararı açıkladığı dakikalarda Katalonya Başkanı Carles Puigdemont Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. Puigdemont, Katalanların İspanya Hükümeti'nin attığı adımlar sonucunda karar aldığını söyledi. Puigdemont, "Diyalog karşılığı sonucu askıya almaya hazırız" dedi.

'MADRİD'İN AGRESİF OLDUĞUNU GÖSTERDİ'

Puigdemont, İspanyol savcının açıkladığı iddianemeye de değindi. Katalan Başkani "Bu iddianame, Madrid'in ne kadar agresif olduğunu gösterdi. Ben meşru Başkan olarak Brüksel'e geldim ve Katalonya problemini Avrupa'nın kalbinde göstermek istedim. İspanyol mahkemesinin suçları değil fikirleri yargıladığını göstermek için buraya geldim.

TEK TARAFLI BAÄžIMSIZLIK Ä°LAN ETMÄ°ÅžLERDÄ°

1 Ekim'deki tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından, Katalonya yerel meclisi Cuma günü yaptığı oylamayla tek taraflı bağımsızlık ilan etmişti. İspanya dakikalar sonra anayasanın 155. maddesini yürürlüğe sokarak Katalonya'daki yerel hükümeti fesh etmişti. Tüm yetkileri üstüne alan Madrid yönetimi, 21 Aralık tarihinde erken seçime gidileceğini duyurmuştu. AB tek muhatabının Madrid yönetimi olduğunu belirtmiş, ABD ise Katalonya'nın İspanya'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu duyurmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.