Sosyal Medya

Güncel

ABD vatandaşlarına bandrol vize kolaylığı

Dışişleri Bakanlığı ABD ile yaşanan vize krizinde, ABD vatandaşlarının mağduriyetini azaltmak için bandrol vizeyle Türkiye’ye geçiş kolaylığı sağladı. Getirilen kolaylıkların sadece aktarmalı uçuşlarda geçerli olduğu öğrenildi.



Habertürk gazetesinden Burak Güleç'in haberine göre, DışiÅŸleri Bakanlığı, vize yasağı nedeniyle oluÅŸan maÄŸduriyeti azaltmak için ABD vatandaÅŸlarına bandrol vizeyle Türkiye’ye geçiÅŸ kolaylığı saÄŸladı. 8 Ekim’de getirilen vize yasağıyla Türkiye’ye Amerikan pasaportuyla aktarmalı veya direkt uçuÅŸla gelen yolcular sınırdan dönmek zorunda kalmıştı.

KRÄ°ZLE BÄ°RLÄ°KTE KALDIRILMIÅžTI

Önceden vize almamış yolculara sınırda verilen “bandrol vize” olanağı da ABD vatandaÅŸları açısından kaldırılmıştı. DışiÅŸleri Bakanlığı, ABD vatandaÅŸlarına bandrol vize kolaylığı saÄŸladı. Diplomatik kaynaklar, bandrol vizesiyle, ABD’li vatandaÅŸların vize yasağı dolayısıyla yaÅŸadıkları maÄŸduriyetin azaltılmasının hedeflendiÄŸini belirtti. Vize krizinin ardından ABD vatandaÅŸları Atatürk Havalimanı’ndan geri çevrilmiÅŸti.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye’ye gelmek isteyen ABD vatandaÅŸları öncelikle, Türkiye ile arasında vize yasağı olmayan bir ülkeye seyahat ediyor. Oradan da direkt uçuÅŸla Türkiye’ye giriÅŸ yapabiliyor. Bunun için, pasaportlarına gittikleri ülkede çıkış damgası vurduruyor. Daha sonra bu ülkeden Türkiye’ye direkt uçuÅŸla gelip sınırda kaÅŸeyle verilen bandrol vizesi alarak geçiÅŸ yapıyor. Çıkış yaptıkları ülke ABD yerine son yaptıkları direkt uçuÅŸun menÅŸei ülkesi olduÄŸundan vize yasağına tabi tutulmuyor.

ÇIKIŞ DAMGASINA BAKILIYOR

Türkiye’ye aktarmalı uçan yolcular aktarma yaptıkları ülkede pasaportlarına çıkış damgası vurdurarak Türkiye’ye direkt uçuÅŸ yapıyor. Aksi takdirde, aktarmalı uçuÅŸ yapmış olsalar da pasaportta en son çıkış yaptıkları ülke ABD olanlar Türkiye sınırında geri çevriliyor. Vize yasağının baÅŸladığı 8 Ekim’den önce e-vize alan ABD vatandaÅŸları ise Amerikan pasaportuyla sorunsuz bir ÅŸekilde Türkiye’ye girebiliyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.