Sosyal Medya

Güncel

Hükümetten Ahmet Edip Uğur'un istifasına ilk yorum

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasını yorumladı.



Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'BU YANLIŞ ANKARA'DAN DÖNDÜ'

Ä°tirazlara raÄŸmen bu karardan geri dönmediler tabi bu karar bölgeyi daha çok sıkıntılara sokacak bir karardı. Barzani'nin yaptığı hatalarla yüzleÅŸmesi ÅŸarttır. Sadece 'Referandumu dondurdum' demesi bu meseleyi çözmez, referandumun iptali ÅŸarttır. Bu büyük bir yanlıştı. Bu yanlış Ankara'dan BaÄŸdat'tan Tahran'dan döndü. Barzani belki büyük hesaplar yaptı ama eldeki bulgurdan oldu.

Barzani'nin kararı elbette bölgede yeni bir dönemi başlatacaktır. Parti başkanlığından ayrılmıyor yönetim başkanlığından ayrılıyor.

'BÃœYÃœK BÄ°R EDEPSÄ°ZLÄ°KTÄ°R'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Tezcan'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Bu büyük bir edepsizliktir, büyük bir ahlaksızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir seviyesizliktir.

'SAĞLIKLI BİR İNSAN BUNU SÖYLEYEMEZ'

Okullarımız arasında ayrımcılık kalktı. Öğrencilerimiz arasında ayrımcılık kalktı. Türkiye'de birçok yasak kalktı.

Neye karşı darbe yapıldı? Türkiye'nin hükümetine karşı anayasal düzenine karşı darbe yapıldı. Foterini alan gitti. Milletin iradesini savunan bir dik görüşü Türkiye görmedi. Türkiye Cuymhuriyeti'nin cumhurbaşkanı ölümü göze alarak mücadeleye koştu. Cumhurbaşkanımıza diktatör demek, faşist demek akıl yoksunu insanların söyleyeceği bir şeydir. Sağlıklı bir insan bunu söyleyemez.

AHMET EDÄ°P UÄžUR'UN Ä°STÄ°FASINA Ä°LK YORUM

Öncelikle Ahmet Edip Uğur Bey'in istifasının hayırlı olmasını diliyorum. Bugün partiden ve belediye başkanlığından istifa etmiş olması bu gerçeği değiştirmez. Yeni dönemde başarılar diliyorum. Değişim esasında halkımızn hem talebi hem de beklentisidir. Giden belediye başkanlarımız bizim başkanlarımızdır. Gelen başkanlar da bizim başkanlarımıdır. Yol arkadaşlığımız mezara kadar devam edecektir.

Partiden de istifa etmesi kendi bireysel tercihidir. Tek taraflı bir alınacak karardır, onu almıştır. Bizim ona dair söyleyecek bir şeyimiz yok. AK Parti'nin kimseyi tehdit etmesi veya herhangi bir tehdit yöneltmesi de asla kabul edilemez. Öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Varsa öyle bir şey tabii, bununla ilgili yasal yollar açıktır, ona ilişkin adımlarını elbette atıp atmama konusunu kendisi değerlendirecektir.

PÄ°ÅžMÄ°Åž TAVUÄžUN BAÅžINA GELMEDÄ°

Türkiye'nin ekonomisini batırmayı başaramadılar. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi son zamanlarda Türkiye'nin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.

Türkiye'nin ekonomisini çökeltmek için el birliğiyle yaptıklarına bakarsak Türkiye'nin, ekonomisinin çökmesi lazımdı. Çöktü mü çökmedi. Türkiye'nin ekonomisi dimdik ayaktadır.

ABD Ä°LE VÄ°ZE KRÄ°ZÄ°

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize sorunu her iki ülkeye de zarar vermektedir. Hiçbir dönemde böylesi bir uygulamayla karşılaşılmadı. Son krizde olumsuz bir karar çıktı. İki ülke yetkilileri arasında görüşme yapıldı. O günden bu güne sorunun çözülmesi için bir adım atılmadı. Bu noktada görüşmeler iki ülke arasında devam ediyor.

Türkiye olarak biz sınır kapılarını Irak hükümetine devri konusunda bir çalışma başlattık. Sayının İbadi'nin Türkiye ziyaretinde de bu konular geniş şekilde ele alınmıştır.

TEOG Bakanlar Kurulu'nda konuşulmadı. Bir sunum yapılmadı. Başbakanımız ve hükümetimiz çalışmaları yakından takip ediyor.

Cumhurbaşkanımızın ABD ziyaretiyle ilgili netleşen bir tarih yok.

SINIR KAPILARININ AÇILMASI

Türkiye ile IKBY arasında Habur Sınır kapısı var. Bu kapı açık durumda. Türkiye olarak sınır kapılarının Irak hükümetine devri konusunda bir çalışma başlattık. Türkiye sınır kapılarının ve petrol boru hatlarının, Irak hükümeti tarafından kontrol edilmesinin daha doğru olacağını açıklamıştır.

YAZ SAATÄ° UYGULAMASI

Danıştay bu konuda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Geçen yıl yapılan uygulama bu yıl da devam etmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.