Güncel
Topbaş'ın damadı Kavurmacı ve Faruk Güllü için flaş karar...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye talebi reddedildi.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 31'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, 10 sanığın tahliyesine karar verdi.
Silivri’de görülen TUSKON davasının altıncı gününde, mahkeme heyeti savunmaları alınmayan tutuklu sanıklara 5’er dakikalık söz hakkı verdi.
10 TAHLİYE ÇIKTI, MAL VARLIKLARINA TEDBİR KALDIRILDI
Mahkeme heyeti sanıklar ve avukatların taleplerini aldıktan sonra ara karar için 2 saatlik ara verdi. Aranın ardından sadece sanıklar ve avukatları salona alındı. Mahkeme heyeti verdiÄŸi ara kararda tutuklu sanıklar Özlem Rukiye Kartal, Nalan Erpolat, Yüksel Nalbant, Ruhi Gürer, Semih Sadır, Rüstem KaraoÄŸlan, Emrullah Emre Topal ve Harun Akça’nın savunmalarını tamamladıkları ve delil durumu dikkate alınarak tahliyesine karar verdi.
Nihat Kurt ve Cahit Durmaz ise yaşları ilerlemiş olduğu için tahliye edildi.
Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilen sanıkların her cuma günü ikametlerine en yakın polis karakoluna giderek imza vermeleri şartı koydu.
Aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de bulunduÄŸu sanıkların savunmalarını yapmamış olmaları ve mevcut delil durumları göz önüne alınarak tutukluluk hallerinin devam etmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıkların tümünün malları üzerindeki tedbir kararlarının kaldırılmasına karar verdi. DuruÅŸma 4 Aralık’a ertelendi.
TEDBÄ°RÄ°N KALKMASI NE ANLAMA GELÄ°YOR?
Hem Kavurmacı'nın hem Güllü'nün şirketlerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayyum ataması yapılmıştı. Her iki isme ait şirketler de TMSF denetiminde bulunuyor. Av. Fırat Epözdemir, tedbir kararını kaldırılması ile kayyumların yetkilerinin son bulmadığına işaret etti. Av. Epözdemir "Şirketler kayyum denetiminde olmaya devam edecek. Ancak devir ile ilgili, kayyumun onay ile yapılabilecek" dedi.
KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU
Ömer Faruk Kavurmacı savunmasında şunları söyledi:
“Suçlamaları kabul etmiyorum. Örgüte üye deÄŸilim. Propagandasını yapmadım. TUSKON’un kurucularından deÄŸilim. TUSKON Genel Kurulu’ndaki ihanet konuÅŸmasının ardından alkışlamadım ve ayaÄŸa kalkmayıp protesto ettim. Protesto için yönetimden de ilk ben istifa ettim. 2014 yılı Haziran ayında çocuklarımın kayıtlarını Fatih Koleji’nden aldım. CumhurbaÅŸkanı’nın çaÄŸrısı üzerine bunu yapmış olmam örgüte üye olmadığımı gösterir. Bank Asya’da hesabım yok, 1 dolarlık banknotum yok, ByLock kullanmadım. 17-25 Aralık sonrası çocuklarımı Fatih Koleji’nden aldım. Dijitürk aboneliÄŸimi iptal ettirmedim. Ä°ÅŸ yerimizin bulunduÄŸu E-5 Karayolu kenarındaki binanın 3600 metrekarelik cephesini seçimlerden önce AK Parti bayraklarıyla kaplattım. 15 Temmuz sonrası yurt dışına gitmedim. 4200 çalışanı olan, yurt dışı ve içinde 500 parekende maÄŸazası bulunan bir ÅŸirketin ortağıyım. Åžahsım ve ailem adına çekilmez bir hal alan tedbir ve kayyum kararlarının kaldırılmasını talep ediyorum.”
FARUK GÜLLÜ: PARAMI DEĞİL GÜNAHIMI BİLE VERMEM
Baklavacı Faruk Güllü ise kendisine tanınan 5 dakikalık sürede tahliyesini talep ederek şunları anlattı:
"FETÖ üyesi deÄŸilim. 2010’dan sonraki hiçbir dernek toplantısına katılmadım. TUSKON’un 5 ve 6’ncı genel kurulunda adım yazılmasına raÄŸmen orada yoktum. Bank Asya beni iflasın eÅŸiÄŸine getiren bankadır. Paramı deÄŸil günahımı bile vermem. 15 Temmuz’u GüneÅŸli’deki maÄŸazamda öğrendim. Yola çıktım.
Polislerle beraber yolu kapattık. Oradaki beyaz arabanın içinde ben vardım. Helikopterden atış yapılmasına raÄŸmen tanklara yolu açmadık. Bylock ya da kriptolu bir haberleÅŸme aracı kullanmadım. Örgüte para yatırmadım. FETÖ içinde yer aldığımı gösteren bir delil yoktur. Kaçmayı düşünmedim. Ä°kametim sabittir. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum. Gerekirse adli kontrol kararı da uygulansın.”
Henüz yorum yapılmamış.