Sosyal Medya

Güncel

Katar'ın eski başbakanı Türkiye'yi suçladı

Suriye’de yedinci yılına giren iç savaşla ilgili Katar’ın eski Başbakanı Hamad Bin Casim’den önemli Türkiye'ye yönelik bir iddia geldi.



Katar devlet televizyonuna konuşan Eski Katar Başbakanı Casim, Doha yönetiminin aralarında El Nusra'nın da bulunduğu Suriye silahlı muhaliflerini Sudia Arabistan, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri ile koordinasyon halinde desteklediğini söyledi.

Casim, Suriye'ye gönderilen silahların Türkiye üzerinden gittiğini ve dağıtımın ABD güçleri tarafından yapıldığını kaydederken herhangi bir kaynak göstermemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

"SİLAHLAR IŞİD'E DEĞİLDİ"

Destekte hata olabileceÄŸini söyleyen Casim, “El Nusra Cephesi'ne yardım gitmiÅŸ olabilir ama IŞİD'e deÄŸil” dedi. Eski BaÅŸbakan Casim, “Durum bu olsa bile ‘Nusra kabul edilemez' olarak nitelendikten sonra yardımlar durduruldu.” diye konuÅŸtu.

"SUUDİ ARABİSTAN'IN ESED POLİTİKASI DEĞİŞTİ"

Açıklamalarını bölgedeki diÄŸer aktörlerin rolüne deÄŸinerek  sürdüren Casim,b Suudi Arabistan'ın Suriye politikasını deÄŸiÅŸtirdiÄŸini öne sürerek, Riyad'ın BeÅŸar Esad'ın görevde kalmasını istediÄŸini iddia etti. Bin Casim, Katar'ın Esad'la bir sorunu olmadığını söyleyerek ‘eski dost' tabirini kullandı.

Bin Casim, Körfez ülkelerinin av (Suriye) için kavgaya tutuştuğunu ve avın kaçmasına karşın kavganın halen devam ettiğini belirtti.

Suriye'de hükümet taraftarları Casim'in açıklamalarının ardından ‘Av' tabiri nedeniyle kınama yayınladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.