Sosyal Medya

Güncel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı 10 içinde seçilecek

Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Meclisinin 10 gün içinde toplanarak yeni belediye başkanını belirlemesini isteyecek.



Ankara BüyükÅŸehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Melih Gökçek'in istifasının ardından, yeni belediye baÅŸkanı seçilinceye kadar, bu görevi, Meclis 1'inci BaÅŸkanvekili Ali Ä°hsan Ölmez'in yürüteceÄŸi bildirildi.

Yeni büyükÅŸehir belediye baÅŸkanının Ankara Valisi Ercan Topaca'nın çaÄŸrısının ardından 10 gün içinde Ölmez baÅŸkanlığında toplanan Mecliste, üyeler arasından ve gizli oyla seçileceÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Yeni başkanın belirlenmesinde ilk 2 oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Oyların eşitliği durumunda ise kura çekilecek. Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak."

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 140 üyesi bulunuyor.

aa

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.