Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu'ndan flaş ana muhalefet yorumu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ana muhalefetin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.



CHP Bursa Ä°l BaÅŸkanı Åžadi Özdemir ve yönetim kurulu, AK Parti Bursa Ä°l BaÅŸkanı Ayhan Salman ve BaÅŸbakan Yardımcısı Hakan ÇavuÅŸoÄŸlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Programda konuÅŸan BaÅŸbakan Yardımcısı Hakan ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ben milletvekili olduÄŸum 2011 yılından bu yana hem Bursa burada, hem de TBMM’de hangi partiden olursa olsun, Bursa’nın milletvekilleri her daim birbirleriyle dayanışma içerisinde olmuÅŸlar. Belli bir saygı ve nezaket içerisinde sorunlarını, taleplerini, eleÅŸtirilerini dile getirmiÅŸlerdir. Bu saygı ve nezaketin bundan sonraki süreçte de devam etmesi için bende azami gayret ve çaba sarf edeceÄŸimizi belirtmek isterim" dedi.

"Türkiye’nin gücü daha da fazla tahkim olacak"

Bursa’nın herkesin ortak bir paydası olduÄŸunu dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları söyledi: 

"Bursa sosyolojik yapısıyla bambaÅŸka bir ÅŸehir. DiÄŸer ÅŸehirlerle mukayesesi kabul edilemez. Türkiye’nin 7 coÄŸrafyasından, medeniyet coÄŸrafyamızdan da bir çok bölgesinden insanın yaÅŸadığı Bursa’daki bu barış, toplumsal huzur, sadece Bursalıları deÄŸil diÄŸer ÅŸehirlere örnek olması gereken bir toplumsal birlikteliÄŸi yansıtıyor. Biz bu birlikteliÄŸi Türkiye sathında, aynı ruh etrafında birleÅŸtirebilirsek, Türkiye’nin gücü daha da fazla tahkim olacak. Türkiye kendisine karşı yönelecek her türlü saldırı olsun, baÅŸka türlü planlar olsun akamete uÄŸratmayı baÅŸaracaktır."

"Ana muhalefetin yapıcı eleştirilerle bizi denetlemesini her zaman için bekleriz"

Ana muhalefetin demokrasilerin vazgeçilmesi olduÄŸunu belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bizler ana muhalefetin hem Türkiye’de, hem Bursa’da iktidar olarak bizleri yapıcı eleÅŸtirilerle denetlemesini her zaman için bekleriz ve isteriz. Yapıcı eleÅŸtiriye karşı açık olduÄŸumuzu, varsa eksikliklerimizi gidermek için bundan önceki uygulamalarımızda olduÄŸu gibi geri adım atacağımızı ve ortak aklın sonucunda ortaya çıkacak durumu yansıtacağımızı bilmenizi isterim. Sayın baÅŸkana Bursa’da geleceÄŸine iliÅŸkin beklentilerle ilgili bana duymuÅŸ olduÄŸu güveni aynı zamandaki sorumluluÄŸum nedeniyle teÅŸekkür ediyorum. Bizler siyasete halkın bir hizmet makamı olarak görüyoruz. Millete hizmetkar olmayı ÅŸar edilmiÅŸ bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Dolayısıyla bundan önce 2002 yılından bu yana AK Parti’de Bursa her zaman için önemli bir karşılık bulmuÅŸtur. Bursa'mızın bakansız kaldığı bir dönem olmamıştır. Bundan önceki dönemlerde tüm bakanlarımızın Bursa’ya önemli katkıları olmuÅŸtur. Daha fazlası olmuÅŸ mudur, olabilir miydi? Elbette olabilirdi. Bundan önceki bakanlarımızın Bursa’ya çok önemli faydaları ve yararları olmuÅŸtur. Ä°nÅŸallah bu bayrak yarışında bende onların bıraktığı yerden Bursa'mızın hayat standardına, deÄŸiÅŸimine ve dönüşümüne katkı sunmak için Bursalıların emrinde olacağız" diye konuÅŸtu.

"15 Temmuz’dan sonra hiçbir ÅŸeyin eskisi gibi olmaması gerekiyor"

"Bursa’daki CHP Ä°l BaÅŸkanlığını pozitif olarak genel merkezden ayırmak istiyorum" diyen ÇavuÅŸoÄŸlu, şöyle devam etti: "Biz gerçekten iyi iliÅŸkiler içerisindeyiz. Biz, Åžadi beyin bu noktadaki yapıca eleÅŸtirilerin dikkate almaya devam ediyoruz. Bir araya geldiÄŸimizde Bursa için görüş alışveriÅŸi almaya devam edeceÄŸiz. FETÖ, 15 Temmuz hadisesi, ondan önce, 17-25 Aralık yargı darbesi giriÅŸimi ve yaÅŸanan bu süreç Türkiye’nin içerisinden geçmiÅŸ olduÄŸu tehlikeli boyutu göstermesi açısından çok önemliydi. 15 Temmuz’dan sonra hiçbir ÅŸeyin eskisi gibi olmaması gerekiyor. Bu manada iktidar olarak böyle bir giriÅŸim ve tehlike ile bir daha karşı karşıla kalmamak için meÅŸru yol ve yöntemlerle mücadelemizi sürdürüyoruz ve devam edeceÄŸiz. Bu mücadelede hedef Türkiye’yi teslim almaya çalışanlarsa hepsi bu mücadelede birbiriyle kenetlenmesi gerekir diye düşünüyorum."

CHP Bursa Ä°l BaÅŸkanı Åžadi Özdemir ise, "AK Parti’nin içerisinde yaÅŸanan deÄŸiÅŸim süreçlerinde baÅŸbakan yardımcımız ve il baÅŸkanlarımız görevlerini alması sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Görevlerinde baÅŸarılar diliyorum. Bursa ile ilgili temel sorunlarda ana muhalefet partisi olarak, iktidar partisi ile dayanışma içinde olabileceÄŸimizi belirtmek istiyorum. Yeter ki Bursa için projeler önemlidir. Önemli olan Bursa’dır"” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Konuşmaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.

Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.