Sosyal Medya

Güncel

ABD Irak'taki ateşkesi yalanlandı!

Irak ile Peşmerge güçleri arasında ateşkes sağlandığını açıklanmıştı ancak koalisyon sözcüsü Dillon, ateşkes sağlandığı açıklamasını yanlışlıkla yaptığını söyledi



Terör örgütü DEAÅž'a karşı oluÅŸturulan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin sözcüsü Ryan Dillon, Irak güçleri ile PeÅŸmerge arasında ateÅŸkes saÄŸlandığı yönündeki açıklamayı "yanlışlıkla" yaptığını, taraflar arasında görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

YANLIŞLIKLA SÖYLEDİK

Sözcü Dillon, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Iraklı bir yerel medya kuruluÅŸuna Irak güçleri ile PeÅŸmerge arasında ateÅŸkes saÄŸlandığını "yanlışlıkla" söylediÄŸini ifade etti.

Dillon, taraflar arasında görüşmelerin devam ettiğini, henüz resmi bir ateşkes olmadığını ve uluslararası koalisyonun çatışmaların diyalogla çözülmesini desteklediğini kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK TEPKİ

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Irak ordusu ile PeÅŸmergenin ateÅŸkese vardığı iddiaları hakkında,  "Åžimdi tabii hangi kapsamda yaptılar, hangi sonuçları doÄŸuracak bunları göreceÄŸiz. Sadece baÅŸlık olarak haber geçti, bunların detaylarına bakmak lazım. Bu sınır kapılarının teslimi yapılacak mı hiçbir çatışma olmadan? Nasıl olacak bunları göreceÄŸiz çünkü bizi de ilgilendirir sınırın diÄŸer tarafında kimin olduÄŸu. Takip edeceÄŸiz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.