Sosyal Medya

Güncel

YPG: ABD'nin verdiği silah sayısını açıklayamayız

YPG Sözcüsü Mahmud, ABD'nin kendilerine ne kadar silah verdiklerine dair bir sayı veremeyeceklerini söyledi.



ABD'nin IŞİD'e karşı kulandığı YPG, kendilerine ABD tarafından ne kadar silah verildiğini açıklayamayacaklarını söyledi.

Sputnik'e konuÅŸan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, ABD ile stratejik ittifakları olduÄŸunu belirterek, “ABD, bizim olduÄŸumuz yerlerde üslerini kuruyor." dedi.

"ABD ÜSLERİNİ VE BİZE VERDİKLERİ SİLAHLARIN SAYISINI SÖYLEYEMEYİZ"

ABD'yle iliÅŸkilerinin de Kobani'nin kurtarılmasından bu yana sürdüğünü ifade eden Nuri Mahmud, “ABD'nin YPG'ye 1500 TIR silah yardımı yaptığı doÄŸru mudur?” sorusuna ise, şöyle yanıt verdi:

“ABD'nin YPG'ye silah yardım kararı var. Kaç TIR silah geldiÄŸi konusunda sayı veremeyiz. Bize verilen silahlar ile Musul operasyonu için Irak Ordusu'na verilen silahları karşılaÅŸtırırsak, bize verilen silah basit kalır. Az geldiÄŸini söyleyebilirim."

"ABD Ä°LE STRATEJÄ°K Ä°TTÄ°FAKIMIZ VAR"

ABD ile iliÅŸkilerini ‘stratejik ittifak' olarak tanımlayan YPG sözcüsü, Suriye'nin kuzeyindeki ABD üsleri konusunda ise ÅŸunları söyledi:

“ABD bizim olduÄŸumuz yerlerde üslerini kuruyor. IŞİD ile mücadele için ABD üsleri vardır fakat üs sayısı ne kadardır, rakam olarak vermemize gerek yok. Ayrıca bu konu bizim açıklayabileceÄŸimiz bir konu deÄŸildir. Bizim konumuz deÄŸildir. SavaÅŸ stratejisi devam ediyor. Bu konuda ABD ile ortaklaşıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.