Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hama'da HTŞ birliklerinin operasyonu sürüyor

Suriyeli muhalif grup Tahriru



Suriye’de savaÅŸ birçok farklı grup arasında birçok farklı cephede tüm ÅŸiddetiyle devam ediyor.

Savaşın dozunu en çok artırdığı bölgelerden biri de Suriye’nin kuzeyinde yer alan Hama kırsalının doÄŸu kesimi.

GeçtiÄŸimiz haftalarda DAEÅž, rejim kontrolündeki bölgeden muhaliflerin elindeki bölgelere geçmiÅŸ ve muhalif güçlerin elindeki bazı bölgeleri ele geçirmiÅŸti.

DAEÅž saldırısı öncesi Ebu Dali baÅŸta olmak üzere Hama kırsalı ekseninde rejime karşı saldırılar düzenleyen Tahriru’ÅŸ Åžam Heyeti (HTÅž), birliklerini kısa bir süre içerisinde bu bölgeye sevk etmiÅŸ ve büyük bir kuvvetle operasyonlara baÅŸlamıştı.

Bir süredir devam eden çatışmalarda DAEÅž’in ele geçirdiÄŸi bölgelerin yarısından fazlası Tahriru’ÅŸ Åžam tarafından geri alınmıştı.

Ardından rejim de DAEÅž’in elindeki bölgeden geçerek Tahriru’ÅŸ Åžam’a saldırmış ve çatışmalar ÅŸiddetlenmiÅŸti. Bazı kaynaklara göre rejim anlaÅŸmalı olarak DAEÅž bölgesinden geçerken, bazı kaynaklar rejimin geçtiÄŸi bölgenin yerleÅŸim yerlerinden izole ve ele geçirilmesi kolay bir bölge olduÄŸunu öne sürdü.

DoÄŸu Hama kırsalında rejim ile DAEÅž’in Tahriru’ÅŸ Åžam’a saldırıları devam ediyor.

Yayınlanan bilgilere göre bir süredir devam eden çatışmalarda 170’ten fazla DAEÅž mensubu öldürülürken 200’den fazlası yaralandı, 10 tanesi ise esir alındı. Çatışmalar sonra DAEÅž tarafından ele geçirilen 25 yerleÅŸim yeri ve tepe de geri alındı. 

mepanews 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.