Sosyal Medya

Güncel

'Büyükada Davası' başlıyor

Büyükada'da ajanlık faaliyetleri sırasında suç üstü baskın ile tutuklanan 'sözde' aktivistlerin davası bugün görülüyor.



Büyükada'da 5 Temmuz 2017 tarihinde toplantı yaptıkları sırada gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü, Ä°nsan Hakları Gündemi ve EÅŸit Haklar İçin Ä°zleme Derneklerinin temsilcileri ile Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile Ä°sveç vatandaşı Ali Ghravi'nin bulunduÄŸu 11 sanığın yargılaması baÅŸlıyor.

YABANCI KURULUÅžLAR DAVAYI TAKÄ°P EDÄ°YOR

Büyükada'daki  toplantıya iliÅŸkin aralarında Uluslararası Af Örgütü, Ä°nsan Hakları Gündemi ve EÅŸit Haklar İçin Ä°zleme Derneklerinin temsilcileri'nin de bulunduÄŸu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılaması bugün ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adalet Sarayı'ında baÅŸlıyor.

Büyükada'da 5 Temmuz 2017'de toplantı yaptıkları sırada gözaltına alınan aralarında İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak duruşmayı yabancı basın mensupları da takip ediyor.

Ä°DDÄ°ANAMEDEN

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianamede, Büyükada'daki toplantıyı Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç'ın organize ettiÄŸi ancak Kılıç'ın Bylock kullandığı iddiasıyla Ä°zmir'de gözaltına alındığı diÄŸer şüphelilerin ise Büyükada'da buluÅŸup toplantıya baÅŸladıkları anlatıldı.

AMAÇ; ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜ KAOSA DÖNÜŞTÜRMEK

Ä°ddianamede şüphelilerin CHP Genel BaÅŸkanı Kemal  KılıçdaroÄŸlu'nun Ankara'dan Ä°stanbul'a baÅŸlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü kaosa dönüştürmeye çalıştıkları ve yaÅŸanacak karışıklığı da diÄŸer illere ve ilçelere yaymak istediklerinin amaçlandığı iddia edildi. Ä°ddianamede Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç hakkında "Silahlı terör örgütü üyeliÄŸi" suçlamasıyla, diÄŸer şüpheliler hakkında ise, "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla 5 yıldan yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Ä°ddianamede yer alan şüpheliler; Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile Ä°sveç vatandaşı Ali Ghravi, YurttaÅŸlık DerneÄŸi'nden Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu'ndan Ä°lknur Ãœstün, Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü Ä°dil Eser, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Veli Acu, Ä°nsan Hakları Gündemi DerneÄŸi'nden Günal KurÅŸun,  EÅŸit Haklar İçin Ä°zleme DerneÄŸi'nden Nejat TaÅŸtan,  YurttaÅŸlık DerneÄŸi'nden Özlem Dalkıran, eski Mazlum Der'li aktivist Åžeyhmus Özbekli.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.