Sosyal Medya

Güncel

CHP'den istifa eden Çıray, Akşener'in partisine katılacak

Bugün partisinden istifa eden CHP'li vekil Çıray, hakkında çıkan 'Meral Akşener'in kuracağı partiye katılacak' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.



Bugün partisinden istifa eden CHP'li milletvekili Aytun Çıray, "Meral AkÅŸener'in kuracağı partiye geçeceÄŸi" iddialarını doÄŸruladı. Çıray yaptığı açıklamada, 25 Ekim'de AkÅŸener'in kuracağı partinin kurucuları arasında yer alacağını duyurdu.

Çıray yaptığı açıklamada Meral Akşener'in kuracağı partiye katılacağını şu sözlerle duyurdu:

"Türk Milletinin kurtuluş alternatifi, güçlü ve dünya devletlerinin saygı duyduğu Türkiye'yi yaratmak üzere Meral Akşener liderliğindeki hareketle kesin ve dönüşsüz olarak yola çıkmıştır. Bu esasen Türk Milletinin demokratik Ergenekonu'dur! Aziz Türk Milleti, Bütün bu açıklamalarımdan kolayca anlaşılabileceği gibi 25. 10. 2017 tarihinde Meral Akşener hanımefendinin liderliğindeki partinin kurucuları arasında yer alıyorum."

CHP'LİLER İSTİFAYA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP'li Mustafa Balbay, Çıray'ın istifasına üzüldüğünü belirterek, "Demek ki bizim saÄŸdan siyasetçi almaya deÄŸil saÄŸa güven vermeye ihtiyacımız var. Türkiye için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"BİZİM İÇİN KAYIP DEĞİL"

CHP Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanı Asuman Ali Güven "Aytun Çıray'ın bu istifası kiÅŸisel kariyer planlamasıdır diye düşünüyorum. Bizim partimize herhangi bir kayıp vermesi söz konusu deÄŸildir. Kendi tercihidir. Kırgınlığımız ve kızgınlığımız söz konusu deÄŸildir. Zaten bir süredir kendisi hissettiriyordu. Gelip gitmiyordu, ortalıkta yoktu. Biz de biliyorduk. Sürpriz olmadı. Kaybı bizim açımızdan söz konusu deÄŸildir. BeklediÄŸimiz bir ÅŸeydi" diye konuÅŸtu.

"YOLDA BULDUKLARIMIZ DEĞİL, ÖRGÜTÜMÜZLE..."

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise istifaya üzüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

Başka mecralarda arayış içinde olanları geçmişten bugüne gördük. Siyasi yaşamdan silinip gittiler. Aytun Bey'in özelinde bunu dilediğim için söylemiyorum ama CHP güçlü bir partidir. CHP cumhuriyetin kurucu partisidir, tüm örgütleriyle yoluna yürümeye devam edecektir. Bizim bir tek hedefimiz vardır. Türkiye'yi öncelikle karanlığa götüren bu süreçten aydınlığa doğru yolunu çevirmek iktidara gelerek ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu iktidar mücadelemize yolda bulduklarımızla değil tüm örgütümüzle yürümeye devam edeceğiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.