Sosyal Medya

Güncel

20 yıl sonra ilk ziyaret: Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Türkiye'ye geliyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak 25-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Türkiye’ye gelecek. Bu ziyaret Özbekistan’dan 20 yıl sonra cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olacak.



Özbekistan CumhurbaÅŸkanı Åževket Mirziyoyev, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın konuÄŸu olarak 25-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Türkiye’ye gelecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuk Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, 25 Ekim Çarşamba günü başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek. Anlaşmaların imza töreninin ardından aynı gün her iki Cumhurbaşkanı resmi akşam yemeğinde bir araya gelecek.
GerçekleÅŸtirilecek görüşmelerde Türkiye-Özbekistan iliÅŸkileri çeÅŸitli yönleri ile ele alınacak, küresel ve bölgesel geliÅŸmelere iliÅŸkin görüş alışveriÅŸinde bulunulacak. Yaklaşık 20 yıl aradan sonra Özbekistan’dan Türkiye’ye cumhurbaÅŸkanı düzeyinde gerçekleÅŸtirilecek olan bu ilk ziyaret, tarihi önem taşıyor ve iki ülke arasındaki iÅŸbirliÄŸinin baÅŸta ekonomik ve kültürel alanlar olmak üzere her alanda güçlenmesine katkı saÄŸlaması bekleniyor.
Konuk Cumhurbaşkanın Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etmesi, ayrıca TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile de görüşmesi öngörülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.