Sosyal Medya

Güncel

Akşener'e katılacağı ileri sürülen Aytun Çıray CHP'den istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. Çıray'ın Meral Akşener'in partisine katılacağı ileri sürülmüştü. CHP'den yapılan açıklamada ise iddia yalanlanmıştı.



CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray partisinden istifa etti. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, Meral Akşener tarafından kurulacak partiye katılacağı iddiası Ankara kulislerini hareketlendirmişti.

AKŞENER'DEN ÇIRAY AÇIKLAMASI

Bir gazetecinin, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın partisinden istifa ederek kurulacak olan partiye transfer olacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine Akşener, şöyle cevap vermişti:

"Kendisine soracaksınız, ben bir şey diyemem. Ama şöyle bir hedefimiz yok bizim; Ne AK Parti'den, ne CHP'den ne de MHP'den parantez içerisinde 'transfer' yapıp da bir grup kurma hedefimiz yok.

Akşener, kuracakları yeni parti ile ilgili soruya ise, "Çok iyi gidiyor. İşte kurucular kurulumuz tamamlandı. Program ve tüzüğümüz tamamladı. Kurucular kurulunda yer alacak olan arkadaşlara hem tüzüğümüz hem programımız gönderiliyor. Türkiye'de yeni bir siyasi parti doğmuş olacak. Milletin kurduğu bir parti bu. Çok fazla talep olmuştu, bazı arkadaşlarımıza daha sonraki görevlerde kadrolarda yer vermek üzere imkan bulamadık ama 200 civarında kurucular kurulunun olduğu bir siyasi parti doğuyor. Hayırlı olur inşallah, rekabette hep fayda vardır. Bugünden itibaren görüyorsunuz ki dil, tavırlar, davranışlar değişti. Dolayısıyla daha da Türkiye'nin partimizden sonra yöneticilerinin, güçlülerin dilinin yumuşacağını göreceksiniz" diye cevap verdi.

AYTUN ÇIRAY KİMDİR

1957 yılında Ä°zmir'de doÄŸan Aytun Çıray, Ege Ãœniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. Aytun Çıray, SaÄŸlık Bakanlığı MüsteÅŸarlığı yaptığı 4 yıl boyunca 7 SaÄŸlık Bakanı ile çalıştı. 1997 yılında kendi isteÄŸi ile istifa ederek müsteÅŸarlık görevinden ayrıldı. Özel sektörde çeÅŸitli ÅŸirketlerin yönetiminde yer alan Çıray, 1995 yılında DYP'den milletvekili aday adayı oldu. 2002 seçimlerinde ANAP Ä°zmir 2. sıradan aday gösterildi ancak parti baraj altında kalınca seçilemedi. Çıray, daha sonra Demokrat Parti‘ye geçti ve 2007 kongresinde Genel BaÅŸkan adayı oldu. TBMM 24. döneminde 2011 yılında CHP Ä°zmir milletvekili olarak seçilen Çıray, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde tekrar CHP Ä°zmir milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen seçimlerde tekrar CHP Ä°zmir milletvekili seçilen Çıray, Fransızca biliyor. Aytun Çıray, evli ve iki çocuk babası.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.