Sosyal Medya

Güncel

İstifası beklenen başkanlarla ilgili açıklama

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı istifası beklenen başkanlarla ilgili konuştu.



Mehmet Acet'in sunduÄŸu BaÅŸkent Kulisi’ne katılan AK Parti Siyasi ve Hukuki Ä°ÅŸlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı gündeme dair deÄŸerlendirmelerde bulundu. 

KURUMSAL TARAFIMIZ AÄžIR BASAR

Yazıcı AK Parti'de istifası beklenen belediye baÅŸkanları için, "Biz kurumsal yapıya son derece önem veren bir partiyiz. Bir defa, bakış açımız itibarıyla bizim siyaset tarzımızda millete hizmet etmek, milletin sorunlarını çözmek, önündeki engelleri kaldırmak, hayat standardını yükseltmek, ülkemizi dünya, milletler arenasında muasır medeniyet düzeyinin üzerine taşımak.  Bugün ÅŸu pozisyondasın, yarın buradasın, öbür gün baÅŸka bir yerdesin. Biz baÅŸarıya odaklanmış bir siyasi partiyiz, kurumsal tarafımız ağır basar. Dolayısıyla bu süreçlerde ünitelerin hizmet üretimin beklenen hedeflere partiye taşımada gösterecekleri performans ve buna benzer ölçütler itibarıyla deÄŸerlendirmeler yapıyoruz, bu deÄŸerlendirmeler de önümüzdeki 2019’da yapılacak yerel seçimlerde bu alanlara yönelmiÅŸ eleÅŸtirileri vesaireyi de absorbe etmek amacıyla tasarruf ihtiyacı doÄŸuyor, bu deÄŸerlendirmeleri yapıyoruz. O deÄŸerlendirmenin sonucu bu sözünü ettiÄŸiniz belediye baÅŸkanlarımızla ilgili öyle bir görüş oluÅŸtu, bu da arkadaÅŸlarımızla paylaşıldı." ifadelerini kullandı.

Yazıcı sözlerine şöyle devam etti;

USÃœL BELLÄ°

"Belediye baÅŸkanlığı boÅŸalırsa ne olur? Gene seçilen birisi geliyor, yani meclis üyelerinden seçebiliyorsunuz, dışarıdan oraya birini yapamıyorsunuz. Ä°dareye verilmiÅŸ baÅŸka yetkiler de var, bir belediye baÅŸkanının suç isnadıyla hakkında kovuÅŸturma, soruÅŸturma yapılması halinde iÅŸte açığa alınır, o açığa alınma sürecinde iÅŸte.Bir atama yapılır veya kayyum atamasını gerektirecek bir pozisyon varsa, olgular varsa o zaman da kayyum atanır, kayyum da kim uygunsa idare eden seçilmiÅŸten, ya seçilmemiÅŸ bürokrattan bu atamalar yapılıyor, nitekim de DoÄŸu’da, GüneydoÄŸu’da bu tasarruflar yapıldı. 

KURA ÇEKEREK BAŞKAN GÖNDERMİYORUZ

Özelikle büyükÅŸehir belediyeleri, il belediyeleri, büyük ilçelerle ilgili belediyeler  ve bütün ilçeleri de kapsayacak ÅŸekilde onların bütçe performansları, çalışmanın randımanı açısından, bütçe cari giderler dengesinin düzeltilip-düzeltilmesi açısından vesaire falan, kullanılan araç-gereç bakımından bunun performansını ortaya koyacak, bir fotoÄŸrafını ortaya koyacak bir çalışma zaten epeyi zamandır devam ediyor. Bunlar gizli falan deÄŸil, yani kamuoyuna açıklanmıyor. Hiç yokken kura çekmek suretiyle, gel 5 tane belediyeden iÅŸte yerini boÅŸaltmasını isteyelim. Ä°stifa demiyoruz da yerini boÅŸalt. BoÅŸalt da iÅŸte meclisten doldurulsun vesaire falan. Dolayısıyla bir kura çekilerek yapılmış bir tasarruf deÄŸil yani. Ama muhalefet baÅŸka ÅŸeyler arıyor…

Ä°STÄ°FA ETMEZLERSE NE OLACAK?

Bu söylendi, kamuoyu da duydu, bunların o boÅŸaltma iÅŸlemini yapacaklarını bekliyoruz. Dolayısıyla o konudaki süreç bitmeden onun ötesinde bir ÅŸey söylemek istemiyorum, doÄŸru bulmuyorum. ArkadaÅŸlarım bu konuda çok geniÅŸ bir perspektifle deÄŸerlendirmek suretiyle gereÄŸini kavrayacakları ve yapacakları kanısındayım. Yani partiyle, parti yönetimiyle,Genel BaÅŸkanla zıtlaÅŸmayacakları kanısındayım, velev ki bu kendi aleyhlerinde olsun, yani empati yaptıklarında kendi aleyhlerine sonuç doÄŸurabilecek, kendi algılarıyla alakalı negatif birtakım olumsuzluklara yol açacağını düşünseler dahi, parti yönetimiyle, partiyle, Genel BaÅŸkanla zıtlaÅŸmanın reel politiÄŸe uygun olmayacağı deÄŸerlendirmesini yapacakları kanısındayım. 

ARKADAÅžLARIMIZI HARCAMIYORUZ

ArkadaÅŸlarımızı harcamıyoruz, ailenin içerisinde bunlar. Yani bizim kırmızı çizgilerimiz var, o kırmızı çizgi ihlalinde bulunmayan her arkadaşımız pozisyonu deÄŸiÅŸse bile bu ailenin içerisindedir, yani bugün ÅŸu pozisyondadır, yarın baÅŸka bir pozisyonda, belki yarın ondan daha önemli bir pozisyona gelecek. Yani hani biz durmak yok yola devam diyoruz, yani arkadaÅŸlar durup bir yerde bekleyecek, orada kalacak da gerisi yürüyecek, böyle bir ÅŸeÅŸ yok, onlarla hep birlikte yürüyeceÄŸiz, yani bakışımız bu. Dolayısıyla muhalefet partisi burada kendi siyaseti çerçevesinde bir çıkarma yapmak istiyor, o beyhude bir uÄŸraÅŸtır diye düşünüyorum.

MEVLÜT UYSAL NASIL SEÇİLDİ?

Sayın Kadir TopbaÅŸ ayrıldığını, makamı boÅŸalttığını kamuoyuyla paylaÅŸtı, dilekçesini verdi makam boÅŸaldı. Ve Ä°stanbul’daki o toplantı bizzat Genel BaÅŸkanımızın BaÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirildi, biz de Genel BaÅŸkan yardımcıları, yani Ä°stanbul milletvekilleri Genel BaÅŸkan yardımcısı, Genel BaÅŸkanımıza refakat ettik, orada Ä°l Yönetim Kurulu üyelerimiz, KadınKolları, Gençlik Kolları, BüyükÅŸehir Belediye Meclis üyeleri, çünkü o seçimi BüyükÅŸehir Meclis üyeleri yapacak ve ilçe baÅŸkanlarımız, hep bir arada toplandık, istiÅŸare ettik, ondan sonra bunlara form dağıtıldı, o formda kimi istiyorlar bunları iÅŸaretlediler…Tabi, oradan Mevlüt Bey çıktı. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi olaÄŸanüstü toplandı seçim gündemiyle ve orada yapılan seçimde, zaten ilk iki oylamada 3’te iki çoÄŸunluk aranıyor, 3’te iki çoÄŸunluk olmadığı için 3’üncü oylamada Sayın Mevlüt Uysal büyük bir çoÄŸunlukla Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı seçilmiÅŸ oldu. Yani yerine atama olmuyor bu tür boÅŸaltmalarda, yerine gelen kiÅŸi de seçilerek gelmiÅŸ oluyor"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.