Sosyal Medya

Güncel

Menderes'in celladı nasıl öldü?

​​​​​​​Babıali'de yarım asır çalışan Gürbüz Azak Menderes asıldığında çiçeÄŸi burnunda bir gazeteciymiÅŸ. Azak, Yeni Åžafak'tan AyÅŸe Olgun ile yaptığı söyleÅŸide Merhum BaÅŸbakan Adnan Menderes'in Cellatı ile nasıl tanıştığını anlattı.



Babıali'de 50 yıl çalışan Türkiye'nin yakın dönem tarihinin canlı ÅŸahidi Gürbüz Azak'ın Menderes'in celladı ile nasıl tanıştığını ve cellatın ölümü anlattığı bölüm: 

'Bir gün CaÄŸaloÄŸlu’ndan çıkmış gidiyorum. Ãœstü başı yırtık bir adam. 1974 yılı olmalı. Molla Fenari Sokak’ta süklüm büklüm bir ÅŸekilde yanıma geldi ve “Abi bana beÅŸ lira ver açım üç gündür” dedi. “Ä°ÅŸin yok mu? Niye çalışmıyorsun?” diye sordum. Dedi ki “ Abi ben celladım en son Menderes’i astım kimse bana iÅŸ vermiyor.” Cebimden beÅŸ lira çıkarıp verdim ve “Al bu parayı bir daha bu sokaÄŸa gelme, kimseye de Menderes’i astığını söyleme başına bir iÅŸ gelir.” Aradan birkaç ay geçti Sultanahmet’te bu adamın cesedini buldular. Herhalde meyhanede içerken orada tanıştığı arkadaÅŸlarına anlattı birileri de bunu dışarı götürüp öldürdü. Bu olayı hiç unutmam.'

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.