Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan Rakka açıklaması

ABD Başkanı Trump, 'SDG ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı' dedi.



ABD Başkanı Donald Trump, SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan müttefiklerinin Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldığını belirtti.

Trump, yazılı açıklamasında, Rakka'nın IŞİD'ten temizlendiÄŸini bildirdi.

SDG ismini kullanan terör örgütü PKK/PYD'ye de atıfta bulunduÄŸu açıklamasında Trump, "SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de IŞİD'in karşı savaÅŸan müttefiklerimiz, terör grubunun (IŞİD) baÅŸkenti olarak ilan ettiÄŸi Rakka'yı baÅŸarılı bir ÅŸekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün ÅŸehri IŞİD'ten temizledi." ifadesine yer verdi.

"MÜLTECİLERİN EVE DÖNMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Rakka'nın geri alınmasının IŞİD'e karşı mücadelede "kritik bir dönüm noktası" olduÄŸunu vurgulayan Trump, ÅŸunları kaydetti:

"Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için şartları genişleterek terör güçlerinin geri dönerek ortak güvenliği tehdit etmesine son vereceğiz. Şiddetin son bulması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri destekleyerek mültecilerin evlerine geri dönmesini sağlayacağız ve Suriye halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız."

Trump, BaÅŸkanlık seçim kampanyalarında ABD halkına IŞİD'i "bitireceÄŸini" vadettiÄŸini hatırlatarak göreve geldikten sonra ilk yaptığı iÅŸin bu örgütle mücadele etmek olduÄŸunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.