Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Öcalan açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, 'Öcalan saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir.' dedi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rakka'da açılan Ã–calan posteriyle ilgili açıklamada bulundu. Nauert, bölgedeki bütün tarafları tansiyonu artıracak davranışlardan uzak durmaya davet etti.

Rakka'nın terör örgütü IŞİD'ten kurtarılmasının "bütün Suriyelilerin" Ã§abalarının sonucu olduÄŸunu vurgulayan Nauert, "Bu bütün Suriyelilerin zaferidir ve bütün tarafların tansiyonu artıracak hareketlerden uzak durmasını umuyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"SAYGI GÖRMEYE DEĞER BİR ŞAHSİYET DEĞİLDİR"

Nauert, "ABD hükümetinin, teröre karşı mücadelede ve bölgesel istikrarın saÄŸlanmasında Türkiye ile yakın iliÅŸki içerisinde" olduÄŸunu belirterek "PKK, Yabancı Terör Organizasyonları listesindedir ve Öcalan, PKK ile baÄŸlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır, saygı görmeye deÄŸer bir ÅŸahsiyet deÄŸildir." dedi.

Nauert ayrıca, Rakka dahil olmak üzere IŞİD'ten kurtarılan bütün bölgelerin sivil yönetimlere teslim edilmesi ve bu yönetimlerin bölge halkını temsil eden ve insan haklarına saygı duyan yönetimler olması gerektiÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.