Sosyal Medya

Güncel

AB ülkeleri Türkiye'ye vize işlemlerini yavaşlattı mı?

Daha önce 3 günde Türkiye'ye vize veren AB ülkeleri bugünden itibaren bunu 21 iş gününe çıkarttığı iddia edildi.



Sözcü'den Saygı Öztürk ABD ile vize krizi devam ederken, AB ülkelerinin vize iÅŸlemlerini yavaÅŸlattığını iddia etti. Öztürk'ün iddiasına göre vize baÅŸvuraları 21 iÅŸ günü içerisinde yapılacak. Vize danışmanı Emrah Özdemir “ABD'nin vizelerini durdurmasından sonra bunun iÅŸlemleri yavaÅŸlatmak için domino etkisi yarattığını” belirtti. Yeni uygulama sonrası; vizeyi daha önce 3 günde veren Fransa ise vize süresini 1 haftaya yükseltti.

MACARİSTAN'DAN İDDİALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öte yandan Sputnik'te yer alan habere göre bu iddiaların ardından Macaristan'dan bir açıklama geldi. Konsolosluk, vize konusunun sorunsuz bir ÅŸekilde devam edeceÄŸinin altını çizdi ve “DeÄŸerli baÅŸvuru sahiplerimiz ve acente yetkililerimiz, 10 Kasım 2017 tarihinden itibaren yeni bir vize merkezimiz, AS VISA hizmet verecektir, Macaristan, Norveç, Slovenya ve Portekiz için baÅŸvuruları alacaktır. Bu teknik deÄŸiÅŸiklik günlük iÅŸlemleri aksatmayacaktır, 10 Kasım'dan sonraki seyahatler için Visalia Global'in mevcut sisteminde randevu alınabilir” ifadelerini kullandı.

REUTERS: DOĞRU DEĞİL

Reuters'ın servis ettiÄŸi haberde ise bahsi geçen ülke temsilciliklerinin böyle bir hamlesi olmadığı belirtildi. 

DIŞİŞLERİ YALANLADI

Bu iddianın yanı sıra bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'den Schengen vizesi baÅŸvurularını durdurma kararı aldığı söylentileri de sosyal medyada gündeme geldi. DışiÅŸleri Bakanlığı kaynakları, iddialarının doÄŸru olmadığını ve bu iddianın sözkonusu ülkelerce reddedildiÄŸini belirterek bu ülkelerin vize uygulamalarının sorunsuz sürdüğünü kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları bu çerçevede temas edilen Ankara'daki AB Delegasyonu, Macaristan, Portekiz, Norveç, Slovenya, İtalya, Hollanda ve Fransa büyükelçiliklerinin bunu kesin surette reddettiğini belirterek bu ülkelerin Türkiye'de bulunan misyonlarındaki vize başvurularının olağan prosedür kapsamında sorunsuz olarak sürdürüldüğünü vurguladı.

YAVAŞLATMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YOK

Fakat Dışişleri'nden AB ülkelerinin Türkiye'ye yönelik vize yavaşlatma işlemi başlattığına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.