Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: ABD, Rakka'daki görüntüyü nasıl izah edecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de basın toplantısında konuştu.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kısa ve orta vadede gerçekleÅŸtireceÄŸimiz hedefleri konu alan eylem planı üzerinde mutabık kaldı. D-8 tarihinde 20 yılın önemli bir kilometre taşı olduÄŸu bilinci ile kendimize bazı hedefler belirledik. GeleceÄŸimizin teminatı olan gençleri yetiÅŸtirecek projeler üzerinde de çalışacağız. Ä°ran'da bir D-8 üniversitesi kuruyoruz. Ä°ran'a şükranlarımızı sunuyoruz. Toplam ekonomik büyüklüğü 3 trilyon 770 milyar dolar olarak, nüfusu 1.1 milyar olan devasa bir teÅŸkilata 100 milyar dolarlık ticaret hacmi yakışmıyor. Bu rakamı 500 milyar dolara çıkarmak için gayret göstereceÄŸiz. Kendi milli paralarımıza geçmemiz lazım. Bir takas odası kurmayı da planladık.  Ãœlkelerimizin merkez bankası baÅŸkanlarını bu amaçla bir araya getireceÄŸiz. Biz burada D-8'i geniÅŸletmekten de korkmayalım dedik. D-20'ye kadar çıkarabiliriz. Bir de oy birliÄŸi ile karar anlayışını kaldıralım. Bir ya nitelikli çoÄŸunluk anlayışını getirebiliriz ya da oy çokluÄŸu anlayışını getirebiliriz. Bunu AB'de de görüyoruz. Oy birliÄŸi diyorlar, bir ufak ülke önü tıkıyor. 

 

 

 

Uluslararası örgütlerde dönem başkanlığı görevi önemli. Özel sorumluluklar getiriyor. Türkiye olarak bu görevi ikinci kez devralmamızla birlikte dönem başkanlığı çarkı ikinci devresine giriyor. D-8'in artık daha fazla görünürlük kazanması gerekiyor. Geleceğimizi birkaç aktörün insafına bırakamayız. Bizler dünyanın irili ufaklı tüm ülkelerinin eşit şekilde söz sahibi olduğu bir düzenin savunucularıyız. Biz dünyada adalet arıyoruz. "Ben güçlüyüz, haklıyım" diyenlerin olduğu bir dünyayı asla istemiyoruz.

D-8 adaletsizliÄŸi, haksızlığı sistemleÅŸtiren mevcut düzene karşı önemli bir teklif, kuvvetli bir tezdir.  Ä°nsanı merkeze almadan, hakettiÄŸi deÄŸeri vermeden hiçbir sorunun üstesinden gelemeyiz. Tüm bu hususları meslektaÅŸlarımla ele alma imkanı buldum. Dönem baÅŸkanlığını dost Pakistan'dan devralıyoruz. Necmettin Erbakan hocamızı da bir kez daha rahmet ve minnetle yadediyorum. 

D-8 ülkeleri kendi içinde birçok alışveriÅŸleri yapıyorlar. Bu alışveriÅŸleri yaparken burada kendi parasını kullanarak rahatlıkla malını alabilecek. Dolar bulmasına gerek yok. D-8 içindeki ülkelerin kendi paraları ile bunu yapması mümkün olacak. Artık TL, o ülkelerde bir dolar, avro gibi karşılık bulabilecek. D-8 ülkeleri içinde ÅŸu anda ülkelerin tamamında bir kararlılık var. Ä°stihbarat konusunda her türlü dayanışmanın içinde olma kararlılığı var. DEAÅž'a, PKK'ya, El Åžebab'a karşı. 

RAKKA'DAKİ TERÖRİST BAŞI ÖCALAN POSTERİ

Rakka'da teröristbaşının posterini asmışlar, bunu Amerika nasıl izah edecek. Ä°nanmıyoruz, yanımızda deÄŸilsiniz. Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız. Dürüst deÄŸiller. Ondan sonra kalkıp bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar. 

ARAKAN YARDIMI

Öncelikli olarak BangladeÅŸ ilk etapta bir 3 bin dönüm kadar yer eÄŸer bize verebilirse arazi üzerinde biz bir çalışma yapalım istiyoruz. 3 bin kiÅŸiyi iskan edebilir. Oradakiler ÅŸu anda çok felaket. Sahra hatanesi kuralım. EÄŸitim çadırlarımızı kuralım. BangladeÅŸ'ten de bütün ihtiyaçları karşılayalım. BangladeÅŸ ekonomisine de bir hareketlilik getirmiÅŸ olalım. Bir yer tahsisi saÄŸlanabilirse hemen bizim AFAD'ımız, Kızılayımız, Diyanet Vakfı süratle netice alalım istiyoruz. D-8 üyesi ülkeler içinden de buna katkısı olabilecek ülkeleri düşünüyorum. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.