Sosyal Medya

Güncel

Rusya deşifre olunca askeri üssü boşalttı

Suriye'de 2015 yılından itibaren Beşşar Esed rejimi saflarında savaşan Rusya'nın Hama'da bulunan askeri kampı uydu fotoğrafları ile deşifre edildi.



Kazakistan'nın baÅŸkenti Astana'da Suriye görüşmlerine devam eden Rusya, Suriye'de askeri üslerini konuÅŸlandırmaya devam ediyor. 

2015 yılında BeÅŸÅŸar Esed rejiminin talebi üzerine Suriye'ye askeri müdahalede bulunan Rusya bölgede üsler inÅŸa ederek, Baas rejimine destek veriyor. Rusya'nın inkarlarına karşı Moskova'nın Esed rejimine saÄŸladığı askeri desteÄŸin ciddi boyutlara ulaÅŸtığına dair giderek artan sayıda kanıt ortaya çıkıyor.

HAMA'DA DEŞİFRE OLDULAR 

GeçtiÄŸimiz günlerde Hama'da casus uydulara yansıyan Rusya'nın yeni hava üssü Moskova'da panik havası oluÅŸturdu. Rus yönetimi uydu görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından askeri üssü bir gün içinde tahliye etti.  

Lazkiye'de bulunan Hava üssü'nün ardından Hama'da Rusya'ya ait bir üssün bulunması, Türkiye'nin devam eden Ä°dlib operasyonu için dikkat arz ediyor. 

Keza, Suriyeli muhalif gruplardan  Heyetül Tahrir-uÅŸ Åžam Hama'nın kuzey bölgelerindeki rejim mevzilerine yaklaşık 1 aydır operasyon düzenliyor.Rusya'nın bu operasyonlara karşı rejime destek amacıyla Hama'ya konuÅŸlandığı ve devam eden Deyr Ez Zor harekatının ardından Ä°dlib'e bir operasyon gerçekleÅŸtirebileceÄŸini akıllara getiriyor. 

RUS ASKERÄ° ÃœSLERÄ° YAYILIYOR 

Bölgede etkin bir askeri operasyon yürütmek isteyen Moskova yönetimi, stratejik noktalara askeri hava üssü kurarak uçakların ve kara askeri birliklerinin görevlerini kısa sürede yerine getirmelerini istiyor.  

Kaynak: www.yeniakit.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.