Sosyal Medya

Coğrafyamız

Merkel'in dış politika sözcüsü: Kürdistan yaşayamaz

Alman Savunma Bakanlığı Peşmerge ile işbirliğini askıya alırken Hükümet Partisi Hristiyan Demokrat CDU'nun dış politika sözcüsü, “Kürdistan yaşayamaz” açıklaması yaptı.



Irak'ta taraf tutmadıklarını belirten ve peÅŸmergeyi bölücülükten vazgeçmeye çağıran Hristiyan Demokrat Partisi'nin (CDU) dışpolitika yetkilisi Roderich Kiesewetter, “Kuzey Kürdistan yaÅŸayamaz” ifadesini kullandı. Kiesewetter, Alman ordusu ile peÅŸmerge arasındaki iÅŸbirliÄŸinin askıya alınmasıyla siyasi mesaj vermek istediklerini belirtti ve “Irak'ın tek devlet olarak korunmasını istiyoruz” dedi. Alman Milletvekili, 25 Eylül'de Kuzey Irak'ta gerçekleÅŸen referandumun Almanya için baÄŸlayıcı olmadığını da ekledi.

ALMAN ORDUSU PEŞMERGEYLE İŞBİRLİĞİ DONDURDU

Alman Ordusu Başmüfettişi Volker Wieker de Pazartesi akşam saatlerinde, peşmerge ile yaptıkları işbirliğinin askıya alındığını duyurmuştu. Alman Spiegel Online haber sitesine göre Wieker, kararın Cuma günü alındığını belirtti. Alman ordusu şimdiye değin 200 askeriyle Barzani Bölgesinde Peşmergeye eğitim veriyordu. Alman ordusu ayrıca 2 yılda Barzani peşmergelerine binlerce tüfek ve tanksavar vermişti.

Alman Savunma Bakanı ile ortak alınan karara göre askıya alınan askeri işbirliğinin tekrar başlatılması için bir tarih verilmedi. Spiegel'in verdiği habere göre Alman ordu çevreleri, Irak'taki çatışmalarda tarafsız kalmaya büyük önem veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.