Sosyal Medya

Güncel

Yarım milyon müslüman Bangladeş'e sığındı

Birleşmiş Milletler (BM), 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 582 bine ulaştığını bildirdi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Mülteciler Yüksek KomiserliÄŸi (BMMYK) Sözcüsü Andrej Mahecic, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında pazar gününden bu yana 10-15 bin Arakanlı sığınmacının Anjiman Para sınırındaki Ukhiya geçiÅŸ noktasından BangladeÅŸ'e geçtiÄŸini söyledi. 

Sözcü Mahecic, BangladeÅŸ'e ulaÅŸan sığınmacıların ilk baÅŸlarda her türlü ölüm tehdidi ve risklere raÄŸmen Myanmar'daki evlerinde kalmayı tercih ettiklerini, fakat köyleri ateÅŸe verildikten sonra BangladeÅŸ'e kaçmaktan baÅŸka çareleri kalmadığını ifade etti. 

BangladeÅŸ'e 25 AÄŸustos'tan bu yana ulaÅŸan Arakanlı sığınmacı sayısının 582 bine ulaÅŸtığını belirten Mahecic, kamplarda açlık ve susuzluÄŸa karşı BangladeÅŸ Kızılayı ve diÄŸer insani yardım kuruluÅŸlarıyla birlikte zamana karşı yarıştıklarını kaydetti. 

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda yüzlerce köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.